Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 26. 10:10

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal. A hét ünnepei, szentjei: Kedd: Szent András apostol, Péntek: Xavéri Szent Ferenc áldozópap, Szombat: Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító, Vasárnap: Advent 2. vasárnapja.

Adventban hétfőtől-szombatig a szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek. Minden reggel más csoport szolgál a szentmisén. Utána tea és sütemény.

Csütörtök-péntek-szombaton 18.00 órától adventi lelkigyakorlatos estéket tartunk (szentmise és szentbeszéd), amelyet Varga Zoltán piarista atya fog vezetni. 17.30-tól gyónási lehetőség. Ezeken a napokon nem lesz hajnali szentmise.

Pénteken 9-11 óráig a következő La Leche Ligás baba-mama találkozó lesz.

Advent szombatjain este 5 órakor közös gyertyagyújtás lesz a város főterén, az alkalomhoz illő programmal. Minden szombaton más-más felekezet vállalja a házigazda szerepét.

Jövő vasárnap a 9 órai mise után lesza rajzverseny díjkiosztója.

Jövő vasárnap "hozd és vidd" elnevezésű ádventi vásárt, börzét tartunk a mise után (10.00-12.00-ig) a plébánián A szabályok a régiek. Mindenki hozhat és vihet is. Ha a "vásárló" tud, akkor vásárlásért szívesen fogadunk valami ellenértéket. A bevétel a Karitászunkhoz kerül. Várunk nem használt és használt, de jó minőségű: ruhákat, gyerekruhákat, játékokat, könyveket és konyhai felszereléseket is. Ha valaki nem tud jönni a vásárra, de van otthon feleslege, előtte napokban beteheti az irodára, csak írja rá, hogy a vásárra hozta.

Jövő vasárnap az Aurin lány és női kar ad rövid hangversenyt a szentmise után.

Jövő vasárnap a Szent Miklós templom búcsúján 17.30-kor érseki nagymise lesz.

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola beiskolázási programsorozatának első alkalma, december 8-án délután fél öttől lesz az iskola kápolnájában. Az érdeklődő szülők a leendő elsős tanítókkal ismerkedhetnek meg, míg gyermekeik egy adventi játszóházon vehetnek részt. Minden érdeklődő szülőt, és nagycsoportos óvodást szeretettel várnak.

Keresztelésdec. 12-én, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Imádkozzunk értük!

December 19-én, vasárnap a 9 órás szentmise után a Lakó Sándor Kamarazenekar hagyományos adventi koncertje (kb. fél óra) lesz templomunkban.

Köszönet a múlt vasárnapi Karitász adományokért.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Az előtérben a Szentcsalád kép alatti persely szolgál az iszapár sújtotta testvéreink megsegítésére. A befolyt összeget a Katolikus Karitásznak fogjuk elküldeni. Köszönet a legkisebb adományért is.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

Szívesen állunk rendelkezésére a testvéreknek szentgyónásaik elvégzésére a szentmisék előtt fél órával vagy egyeztetett időpontban. Így is készüljünk karácsonyra!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház