Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 27. 08:46 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére szombat estig: Reggeltől délnyugat felől csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Északkeleten délelőtt még több helyen valószínű havazás, néhol havas eső, majd ott is legfeljebb futó hózápor vagy zápor fordulhat elő. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, átmenetileg viharossá fokozódik, majd a délutáni óráktól fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet kora délután 2 és 6, késő este -2, +3 fok között alakul.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Délnyugat felől érkező mediterrán ciklonok okoznak nagyon változékony időjárást. Vasárnap és kedden beborul az ég, hétfőn és szerdán pedig felszakadozik, csökken a felhőzet. Sokfelé várható jelentős csapadék. Keleten, délkeleten eső, zápor valószínű, nyugaton és északon havazásra, havasesőre számíthatunk.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 100 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a felhős éjjeleken általában -1, +6, a derülteken -1, -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 1, 7, majd szerdán 3, 10 fok között valószínű.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

A déli órákig a Bakony térségében az 50-55 km/h-s széllökésekkel kísért északnyugati szél hófúvást okozhat. megj.: A déli, kora délutáni órákra fokozatosan északon, északkeleten is gyengül, majd megszűnik a havazás, havas eső.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Hidegfronti hatás fejfájást, álmosságérzetet okozhat, az erős, hideg szél miatt fokozódhatnak a reumatikus panaszok.

Kövessen minket a Facebookon is!