Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 30. 07:55 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére kedd estig: Átmenetileg még csökken, majd dél felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a déli határnál gyenge havazás várható. Napsütés főként az ország északi felében valószínű. Napközben az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +4 fok között alakul, de északon helyenként ennél hidegebb lesz. Késő estére pedig +1 és -5 fok várható.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Átmeneti felszakadozások mellett többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán az időszak végén lehet kevés felhő. Többfelé, több alkalommal várható csapadék; kezdetben havazás, majd eső.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 100 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben és az időszak legvégén -2, -9, közte -2, +4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán és szombaton -1, +5, közötte többnyire 2, 7 fok között alakul.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Kedd estétől az ország déli felében ismét lehet hószállingózás, gyenge havazás, éjfélig inkább csak a legdélibb részeken eshet 1 cm körüli hó.


Orvosmeteorológiai jelentés:

A megszűnő hidegfronti hatást délutántól melegfront jellegű változás követi. Esetenként fejfájás, rossz közérzet jelentkezhet.

Kövessen minket a Facebookon is!