Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 30. 13:59

Szilveszteri étkek Csábi Bettina módra

Szilveszteri étkek Csábi Bettina módra
Az új évben sokan hatalmas célokat tűznek ki maguk elé. Diéta, napi több óra sport, semmi alkohol. Ne tedd! Válts életmódot,de ne erről szóljon az életed, mert ne feledd, a sporton kívül nagyon meg kell küzdeni más küzdőtereken is a jó családi életért, és ha van- munkahelyért, üzletért.

Olyan fogadalmakat tegyél, amiket hosszú távon is meg tudsz valósítani! A szilvesztert követő pihenő után pedig kezdj óriási lendülettel a napnak, hiszen most alapozod meg az új minőségű életedet! Legyél boldog, és büszke magadra, hogy megcsinálod! Az étrend szigorán sokat enyhít, hogy csak az alapanyagokat kell megváltoztatnod álomdiéta szénhidrátcsökkentett alapanyagokra. Az edzéshez hozzá kell szokni, kelj fel korábban, hogy biztos ne maradjon el a napi penzumod. Hihetetlen energiával kezdesz neki a napnak egy kiadós edzés, és egy jó zuhany után! Ha odafigyelsz  a mozgásra és az alapanyagokra, sokat tettél az egészségedért. És ne feledd, az egészség az alapja mindennek! Ha játszani akarsz az unokáiddal, nem akarsz állandóan orvosi rendelőkben ülni, egyáltalán, csak érezni akarod a vitalitást, ne habozz, kezdj hozzá!

 

Casino tojás

 

Hozzávalók:

-         5 kemény tojás

-         10 dkg vaj

-         40 dkg franciasaláta

-         3 dl tartármártás

-         petrezselyemzöld

-         só

-         őrölt bors

-         mustár

-         szardellapaszta ízlés szerint

-         aszpik

-         besamel

 

Elkészítés:

A kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy porcelán tálban áttörjük, a vajjal, mustárral és ízesítőanyagokkal habosra keverjük. A franciasalátából egy tálon talapazatot készítünk, és erre helyezzük el két sorban vagy körkörösen, esetleg egyenes alakban - a tojáskrémmel egyformára töltött tojásokat. Ügyeljünk a töltés egyformaságára, mert a krém ilyenkor mindig látható. A tojások tetejét petrezselyemzölddel díszítjük. A maradék díszítőanyagokat ízlésesen a tojások közé helyezzük el. Tartármártást kínálunk hozzá.
Amikor nagyobb mennyiséget tálalunk fel, a következőképpen készítsük: a tojáskrémet dúsítsuk besamellel, majd a betöltés során a tojásokat krémmel lefelé fordítva helyezzük azokat franciasaláta-talapzatra egy tálra rakjuk sorba, kb. 2 ujjnyi távolságra egymástól. A sűrűbb állagúra készített tartármártást olvasztott aszpikkal keverjük el, amikor kezd dermedni a tojásokat ezzel a zománcmártással gyorsan vonjuk be.
A maradék tojáskrémmel nyomjunk egy-egy apró formát a tojások tetejére. Petrezselyemzölddel díszitve tálaljuk.(ha maradt tojáskrém, azzal körbe is díszíthetjük a tálat)

 

Éhes sógor kedvenc csemegéje

 

Mindannyiuk kedvence lesz ez az általam is igen kedvelt magyaros jellegű

varázslat, ha meglepik vele magukat és szeretteiket

            Finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, majd hozzáadjuk a vékony

csíkokra metélt sovány sertéshúst, sózzuk, és fokhagymával puhára pirítjuk. A füstölt

szalonnát felcsíkozzuk, és üvegesre sütjük,majd leszedjük a zsírját és a karikázott lángolt

kolbászt ebben átforgatjuk. A kolbászt is leszűrjük a zsiradékról és átadjuk a helyét a

kockázott paprikának és gombának,amelyet egyszerre átsüthetünk benne, majd az elkészült

alapanyagokat összekeverjük.

            A burgonyát megtisztítjuk, vékony hasábokra daraboljuk és tepsibe helyezve, sózva,

olajjal vékonyan permetezve megsütjük. Tálalásnál a burgonyát a tányér közepére

halmozzuk, ráterítjük a pirított sertéshúst, és erre borítjuk a vegyes ragut.

 

Hozzávalók  10  személyre

 

Sertéscomb csíkozva                                       1,20 kg

Baconszalonna                                    0,20 kg

Lángolt kolbász                                               0,20 kg

Paprika kockázva                                           0,20 kg

Gomba szeletelve                                            0,20 kg

Olivaolaj                                                         0,30 lt

Vöröshagyma finomra vágva                            0,20 kg

Burgonya – tisztítva                                         3,00 kg

Fokhagyma, só, erős pista

Bors-fekete,őrölt, petrezselyem zöldje

 

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok az egész családom nevében!

További receptek:

www.csabibettina.hu, www.alomdieta.hu

Kövessen minket a Facebookon is!