Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 1. 14:38

Advent: Megterítik a Szentek asztalát Wojtyla-központ/ Az önzetlen segítségnyújtás soha nem marad el

Képgaléria
Advent: Megterítik a Szentek asztalát Wojtyla-központ/ Az önzetlen segítségnyújtás soha nem marad el
Év közben minden nap a kecskeméti Wojtyla--központban osztanak ingyen ebédet a rászorulóknak, az advent idején viszont a megyeszékhely közterületeire kitelepülve neves segítőkkel, barátokkal karöltve várják jó szóval, finom étellel a szegényeket.

Felgyorsultak az események az év utolsó heteiben a Wojtyla-házban, sorra érkeznek a vendégek, akik amellett, hogy vállalják az aznapi ebéd, a Szentek asztala költségeit, a saját tevékenységüket is reprezentálják. Novemberben a Márton-napi mulatságon a kecskeméti Bagatell Étterem társtulajdonosa és mesterszakácsa, Kecskeméti Krisztián főzte a finom ebédet, a ludaskását. Tiszaalpárról testvéri látogatásra érkeztek a Szent Benedek Leányai Szerzetes Közösségből. Ágnes és Anna nővér az ebédhez saját készítésű édességet hoztak, bemutatták a szerzetesrendjüket. Az ünnepségen tiszteletét tette a térség önkormányzati képviselője is, Szeberényi Gyula Tamás.

A Szentek asztalából, a Gong Rádió tulajdonosa, Tőzsér Judit többször is kivette részét. Élő kívánságműsor mellett segített az ebédosztásnál is. Szabó Antal, a bócsai Polifarbe festékgyár tulajdonosa jó szívvel kapcsolódott a programokhoz, a hit erejéről, a Krisztusi út jelentőségéről beszélt. Végezetül a támogatók sorát a Liberté, a Cézár étterem, a Kecskeméti csárda, és a Chicken Food is erősítette.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház