Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 3. 08:40 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére péntek estig: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, tartósabban délutántól délnyugat felől szakadozhat fel a felhőzet. Kezdetben sokfelé párás lesz a levegő, reggel, kora délelőtt helyenként köd is előfordul. Délnyugat felől egyre többfelé alakul ki csapadék. Északnyugaton hó, délkeleten, keleten eső várható, a köztes területeken reggel, kora délelőtt még hóra, néhol ónos esőre, majd esőre lehet számítani. Napközben az Alföldön a délire, délutántól a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton -1, +3, délen, keleten 4, 10 fok között várható. Késő este északnyugaton -4, keleten még +3 fok körül alakul a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Szombaton néhány órás napsütésre, elszórtan hózáporra számíthatunk. Vasárnap a napsütést követően délutántól beborul az ég, de csapadék még nem várható. Hétfőn és kedden borongós, párás időre van kilátás többfelé, több alkalommal esővel, eleinte főként északkeleten havas eső, hó is lehet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 70 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte -3, -10, majd -4, +5 fok között alakul, de a hétvégén vastag hótakaróval borított tájakon -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton és vasárnap +2, -3, hétfőn 2, 9, kedden 5, 10 fok között alakul.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Nagy kiterjedésű vegyes halmazállapotú csapadékzóna terjed délnyugat felől északkelet felé. A délelőtti órákban kb. a Szentgotthárd-Győr.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Kettős fronthatás várható, a frontokra érzékenyeknél fejfájás, migrénes tünetek, vérnyomásingadozás is felléphet.

Kövessen minket a Facebookon is!