Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 9. 08:19 | Szerző/forrás: baon.hu

Ebédet osztott Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége a Wojtyla Házban

Képgaléria
Ebédet osztott Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége a Wojtyla Házban
Illusztris vendég, Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége kínálta meleg ebéddel a rászorulókat. A rendezvényt a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban tartották kedden. „Közösen szép az ünnep. Ez a közösség rászolgált a figyelemre, melegségét advent idején és karácsonykor is osszák meg minél több embertársukkal” – kérte a jelenlévőket a díszvendég.

Ezt megelőzően a szociális szférában tevékenykedő városi szolgálatok, civil egyesületek, egyházi szervezetek képviselői szóltak Kecskemét városáról, mutatták be munkájukat annak fényében, hogy 2010 a szegénység és a társadalmi kirekesztettség elleni küzdelem európai éve.

Jelen volt többek között Bábel Balázs kalocsai-kecskeméti érsek, aki ahhoz kérte a Duna Tv munkatársai  közbenjárását, hogy lépjen fel a megszűnőben lévő Katolikus Rádió adásainak további sugárzása mellett.
A Duna Televíziót képviseletében Ókovács Szilveszter vezérigazgató és Katona Erika stratégia igazgató vendéget vitt a vendégségbe, mégpedig Csík Jánost, hogy énekeljen a jó ebédhez.

Vele együtt ugyanezt tette a Kodály Iskola kamarakórusa, Durányik László karnagy vezetésével. Schmittné Makray Katalin megköszönte a szíveslátást, a Schmitt család karácsonyi készülődéséről elárulta: ő végzi a bevásárlást, három lányával közösen készítik az ünnepi vacsorát, a beglit pedig 88 éves édesanyja süti nekik és kilenc dédunokájának.

 

A rendezvény támogatói voltak: Tanyacsárda Kft, Lajosmizse, Jakó Lajos, Szentkirályi Ásványvíz, Fantázia Virág, Kiskunfélegyházi Malom Kft.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház