Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 9. 08:23

Az Aurin Kórus Krakkóba tart

Az Aurin Kórus Krakkóba tart
Félszáz ifjú énekes indul december 9-én este Kecskemétről Krakkóba, hogy ott részt vegyen az Adventi és Karácsonyi Kórusfesztiválon és versenyen. Szombaton 5 országból 24 kórus 5 kategóriában vesz részt a nemzetközi zsűri előtti megmérettetésen. Az Aurin kórus tagjai leánykari és női kari kategóriában is indulnak. Karnagyuk Durányik László, zongorán kísér Lovászné Gajdos Éva.

A verseny után még háromszor lépnek közönség elé: szombat este a moszkvai Kadans Kamarakórussal lesz közös koncertjük, vasárnap délidőben a wieliczkai Szent Clement Templom miséjén énekelnek, este a verseny gálakoncertjének meghívott fellépői.

Műsorukban a reneszánsz muzsikától a XXI. századi kórusművekig adnak ízelítőt széles repertoárjukból, különös hangsúlyt helyezve a modern magyar szerzők műveire.

A részvételt a Kodály Örökség Program támogatásával valósítják meg.

Fél évszázada mondta Kodály Zoltán: „Van egy pár dolog, ami Kecskemétnek a hírnevét szellemi téren is terjesztheti világszerte. Például van itt egy iskola, amely úgy működik már, mint hogyha magam is itt éltem volna és tettleg segítettem volna a létrejöttén. Ez az iskola és ami ebből kinő, ez még lehetne olyasmi, ami Kecskemétnek a hírnevét szellemi téren is kiemeli…”

Az aurinos leányok most is mindent megtesznek, hogy ez a prófécia megvalósuljon.

Versenyprogramjuk:

Kodály Zoltán: Angyalok és pásztorok

Felix Mendelssohn: Veni Domine

Kocsár Miklós: Sub tuum praesidium

Franz Xaver Biebl: Ave Maria

Illetve:

Benjamin Britten:A Ceremony of Carols

Kodály Zoltán: 150. genfi zsoltár

Kocsár Miklós: Salve Regina

Gyöngyösi Levente: Cantate Domino

Kövessen minket a Facebookon is!