Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 15. 19:17

Példaértékű együttműködés a tehetségekért

Képgaléria
Példaértékű együttműködés a tehetségekért
Együttműködési megállapodást kötöttek ma a kecskeméti kistérség települései mint intézményfenntartók, valamint a térségben működő tehetségpontok. Az eseménynek a kecskeméti Városháza adott helyet. A megállapodás az általános- és középiskolai, valamint a felsőoktatási tehetségsegítő munka hatékonysága érdekében jött létre. Ma reggel, a megállapodás aláírását megelőzően döntött a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás arról, hogy az együttműködő felek pályázatot nyújtanak be az Oktatásért Közalapítványhoz, az együttműködés pénzügyi feltételeinek megteremtésére. A pályázaton a társulás 5 millió forintot nyerhet el a program elindítására.

A megállapodás aláírása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón részt vettek: dr. Zombor Gábor polgármester, a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás elnöke, Mák Kornél alpolgármester, Zsámboki Anna, a Kecskeméti Humán Középiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója, Csordás Mihály, a MATEGYE Alapítvány elnöke, Sóvágó Katalin, a polgármesteri hivatal intézményi és családvédelmi irodájának vezetője, valamint Prof. Dr. Szécsi Gábor, egyetemi tanár, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Társadalmi és Média Kapcsolatok Bizottságának tagja.

Az eseményen elhangzott: a kistérségi települések oktatási intézményei számára az együttműködés olyan lehetőségeket kínál, amely révén ezek az intézmények gyorsan és hatékonyan hozzájuthatnak a hazai regionális tehetséggondozási programokkal, pályázatokkal, rendezvényekkel kapcsolatos információkhoz. Így bekapcsolódhatnak az Integrált Tehetségsegítő Program keretében megvalósuló szakmai projektekbe, és eredményesen pályázhatnak a  tehetséggondozási munka működési, létesítményi, infrastrukturális feltételeinek megteremtését biztosító forrásokra.

Ezenkívül folyamatos szakmai konzultációra nyílik lehetőség a kistérségi oktatási intézmények között, ami az általános iskolai, középiskolai és felsőoktatási kereteken belül zajló tehetséggondozási munka vertikális és horizontális folyamatosságát biztosítja. A projekt hozzájárulhat ahhoz is, hogy a kistérségben új Tehetségpontok jöjjenek létre a hatékony integrált tehetségsegítés céljából.

A Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás ma reggel döntött arról, hogy az együttműködő felek pályázatot nyújtanak be az Oktatásért Közalapítványhoz, az együttműködés pénzügyi feltételeinek megteremtésére. A pályázaton a társulás 5 millió forintot nyerhet el a program elindítására.

Emellett az együttműködő felek pályázni kívánnak az integrált tehetségsegítő program 2011-ben megnyíló pályázati lehetőségeire is, annak érdekében, hogy a térségi tehetségsegítő munka minél több tehetséges fiatal életpályájának kibontakozásához járulhasson hozzá.

Kövessen minket a Facebookon is!