Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 16. 07:50 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön a változó felhőzet mellett a legtöbb helyen számíthatunk napsütésre is, csak jelentéktelen hózáporok fordulhatnak elő; délen lesz erősebben felhős az ég. Gyenge vagy mérsékelt légmozgás mellett csupán -2 és -7°C-os csúcshőmérsékletek várhatóak. Pénteken reggel is változóan felhős időre ébredhetünk: keleten és északon több, nyugaton kevesebb felhő lesz felettünk, számottevő csapadék nem várható. A délies légmozgás északnyugaton, nyugaton időnként megélénkülhet, máshol gyenge szél várható. Nagyon hideg lesz a hajnal: -7 és -12°C-ig hűl a levegő, de északkeleten és a fagyzugos völgyekben akár -15°C alatti hőmérsékleteket is mérhetünk majd.

Napközben nyugat felől erős felhősödés várható, estétől a Dunántúl nyugati részén már havazás kezdődik. A Kisalföldön időnként megélénkül a délkeleti szél; délután -2 és -7°C közötti maximumok várhatóak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön fronthatástól nem kell tartanunk, a légmozgás is mérséklődik, így már kevesebbeknél jelentkezhet fejfájás, migrén. A változóan felhős időben többfelé előbukkanhat a Nap, de reggel nagyon hideg lesz, és napközben is fagyos idő várható, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön reggel kemény fagy várható, a napközben keletkezett víz sokfelé az utakra fagy, így többfelé csúszós útszakaszokkal találkozhatunk majd, vezessünk fokozott figyelemmel! A fagyos időben a hólé sok helyen az úttestre fagyhat, kerüljük a hirtelen fékezéssel és irányváltoztatással járó helyzeteket! A frissen lehullott hó miatt helyenként télies útviszonyokkal találkozhatunk, aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!