Július 16. kedd, Valter
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • BETLEHEM KÖZEL VAN - A GYERMEK JÉZUS MEGSZÜLETIK A BŰNÖS VILÁG MEGVÁLTÁSÁRA - DR. BÁBEL BALÁZS ELŐADÁSA A KALOCSAI KATONA HÁZBAN
Hírek, események 2010. december 16. 20:15

BETLEHEM KÖZEL VAN - A GYERMEK JÉZUS MEGSZÜLETIK A BŰNÖS VILÁG MEGVÁLTÁSÁRA - DR. BÁBEL BALÁZS ELŐADÁSA A KALOCSAI KATONA HÁZBAN

Betlehem Kalocsára látotgat! A Kisjézus megszületik a hívő szívekben! A Jézus várás alkalmat kíván a megtérésre, a szeretet kiáradására. - szólt a mai Bibliaórán, Kalocsán, a Katona Házban dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek. - Megtudtuk azt is: Kalocsán most különösen is fokozott várakozással készülnek. Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, országgyűlési képviselő közbenjárására december 15-én került sor a Betlehem-Kalocsa közti testvérvárosi megállapodás aláírására a Szentföldön.

E hír jelentőségét hangsúlyozva, Kalocsa város úgy döntött, hogy a magyarországi, valamint a nemzetközi sajtó figyelmét fölhívva  kívánja tudtára adni a világnak, hogy a magyarság és a Szentföld szoros történeti-vallási kötődése a modern korban valamennyiünk számára a reményt hordozza és közvetíti. A karácsonyi ünnepkörben az 1000 éves érseki város, Kalocsa főterén felállított betlehemi élőképpel kívánja szimbolizálni a két város közti testvéri kapcsolatot.  Föl szeretnék hívni a világ keresztényeinek figyelmét arra, - mondotta a Katona Házban az érsek úr - hogy a mai időkben Betlehem közössége nemzetközi erkölcsi és gyakorlati támogatásra szorul. A tesvérséget reprezentáló jeles ünnepség december 21-én, 17 órakor lesz Kalocsán,  a Szentháromság téren.

Az ünnepen melyre mindenki szeretettel várnak,  a csütörtöki Bibliaórák témavezetője  dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek áldja meg a felállított betlehemet, amelyre egy a betlehemi gyerekek által készített csillagot helyeznek el.

 

A hang-tudósítást ismét főmunkatársunknak, Barotai imre atyának köszönhetjük. Hallgassák nyitott szívvel....

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Dr. Bábel Balázs