Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 22. 08:03 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain kedden közúti közlekedési baleset nem történt, viszont ma reggel 04.15 órakor Kecel belterületén a Vadkerti út 61. számú ingatlan előtt az út szélén szabályosan parkoló magyar kamionba hátulról belerohant a Soltvadkert irányába közlekedő Iveco típusú kistehergépkocsi. A gépkocsi vezetője, egy 66 éves érsekcsanádi férfi könnyebben sérült, viszont utasa, egy 53 éves érsekcsanádi férfi a helyszínen életét veszítette.

Tegnap reggelre az M5 autópálya lajosmizsei lehajtójánál levő motel előtt parkoló Toyota típusú személygépkocsi jobb első ajtó üvegét betörte valaki, és az utastérből elvitt 2 darab utazótáskát, 2 darab arany gyűrűt, 1 darab hordozható számítógépet, 1 darab arany nyakláncot, különböző palackozott szeszes italt, illetve 20 darab kalácsot. A bűncselekménnyel okozott kár 795.000 Forint a rongálással 40.000 Forint.

Ismeretlen tettes december 07. és a tegnapi nap közötti időben Ladánybenén egy családi házból különböző arany ékszereket lopott el 1.000.000 Forint értékben.

Kedden délután befeszítették az ablakát egy ballószögi családi háznak, majd onnan különféle arany ékszereket loptak el mintegy 300.000 Forint kárt okozva.

Ismeretlen tettes 2002. 04. 09. és 2010. 10. 26-a között eltelt időszakban a Madarason található és a helyi önkormányzat által hagyatéki eljárás miatt lezárt családi házból különféle használati tárgyakat (szőnyeg, falióra, asztal, zsolnai teáskészlet, gáztűzhely, búvárszivattyú) loptak el. Az okozott kár 700.000 Forint.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 66 éves kiskunhalasi férfi feljelentése alapján egy férfi ellen. A feljelentett személy 2010 júniusában a felesége által vezetett Bt. nevében 2,5 hónap időtartamra bérbe vett a feljelentőtől 1 darab fagylaltgépet, de a havi 25.000 Forint bérleti díjat nem fizette meg, valamint a fagylaltgépet sem szolgáltatta vissza. A feljelentő szerint az okozott kár 1.500.000 Forint.  

Tegnap őrizetbe vettek kollegáink egy 40 éves kaposvári férfit, aki egy személygépkocsival úgy közlekedett Tiszakécske belterületén, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság őt engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a vezetéstől eltiltotta. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a szabálysértést továbbra is elköveti.

Őrizetbe került egy 24 éves tiszakécskei férfi, akivel szemben a Kecskeméti Városi Bíróság elfogatóparancsot adott ki lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei Csikéria külterületén tegnap este elfogtak  8 fő afgán, 1 fő csecsen, 1 fő iráni és 4 fő török állampolgárt, akik tiltott határátlépést követtek el.

Kövessen minket a Facebookon is!