Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 23. 08:10

Útravaló az S.O.S. Gyermekfalu tehetséges lakóinak

Útravaló az S.O.S. Gyermekfalu tehetséges lakóinak
Az Útravaló Alapítvány idén is pályázatot hirdetett a kecskeméti S.O.S. Gyermekfaluban nevelkedett tehetséges fiatalok támogatására. A kuratórium tagjai két fiatal pályázatát ítélték támogatásra méltónak. A díjazottak ma ünnepélyes keretek között vehették át a támogatást a Városházán. Halász Beatrix 250 ezer, Nádudvari Julianna pedig 150 ezer forintos segítséget kapott tanulmányai eredményes folytatásához.

A sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson jelen volt dr. Zombor Gábor polgármester, az Útravaló Alapítvány kuratóriumának tagja, Mák Kornél alpolgármester, Prof. Dr. Szécsi Gábor egyetemi tanár, az Útravaló Alapítvány kuratóriumának elnöke, Kézi Zoltánné, az S.O.S. Gyermekfalu vezetője. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Nacsa Tibor, a Digi Kft, területi vezetője és dr. Szabó József, a Fornetti Kft, ügyvezetője. Mindkét társaság kiemelt partnere, támogatója az Útravaló Alapítványnak.

 

Az Útravaló Alapítványt 1999-ben hozták létre, azzal a céllal, hogy a kecskeméti S.O.S. Gyermekfaluban nevelkedett, nagykorúságot elért gyermekek életpályájukon való elindítását segítse. Az évek folyamán azonban tevékenysége kiszélesedett. A gyermekfaluval együttműködve felvállalta az ebben az intézményben szülői segítség nélkül nevelkedett gyermekek társadalmi integrációjának elősegítését. Mivel a falu lakóinak 18. életévüket betöltve el kell hagyniuk az "otthonukat", így az alapítvány elsődleges feladatának tekinti, hogy ezeket a gyermekeket felkészítse az önálló életvezetésre, a társadalomba fiatal felnőttként való beilleszkedésre. Ezt három fő területen valósítja meg:

1.      A Gyermekfaluból kikerülő tehetséges fiatalok egyéni életútjának támogatása.

2.      A társadalmi integrációt, a gyermekek kulturális identitását erősítő programok szervezése, lebonyolítása a falu lakói számára. (pl. állampolgári ismeretek, a mindennapi gyakorlattal kapcsolatos tudás elmélyítését segítő programok szervezése.)

3.      A faluban élő tehetségek felkutatása, a velük való foglalkozás, fejlesztésük, képzésük elősegítése. Az alapítvány legfőbb célja, hogy elősegítse a faluban nevelkedett gyermekek társadalomba való beilleszkedését, és hozzájáruljon ahhoz, hogy ezek a hátrányos helyzetű gyermekek leküzdhessék a társadalmi, egzisztenciális nehézségeket.

Az Útravaló Alapítvány kurátorainak egyik legfontosabb törekvése, hogy az S.O.S. Gyermekfalu más intézményekkel együttműködve a jövőben tehetségponttá váljon, ezzel is segítve az ott élő tehetséges fiatalok pályáját, tanulmányait.

Kövessen minket a Facebookon is!