Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2010. december 28. 05:59 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Keddre virradóra mindenhol megszűnik a csapadék, délen gyengén, északon változóan felhős lesz az ég. Gyenge lesz a szél, helyenként ködfoltok képződhetnek. Hideg időre ébredhetünk, -7 és -13 °C közé csökken a hőmérséklet, de a vastag hóval borított, derült tájakon még ennél si hidegebb lehet. Napközben észak, északnyugat felől felhők érkeznek, de a felhőátvonulások mellett eleinte néhány órára előbukkan a Nap. Északkeleten, keleten valószínű hózápor, kisebb havazás. A déli, délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A délutáni órákban mindössze -1, -6°C közötti hőmérsékletek valószínűek. Szerdán reggel változóan felhős idő várható, csapadékra nem kell készülni.

  Gyenge vagy mérséklet lesz a szél, néhol párássá válhat a levegő. Nagyon hideg lesz a hajnal, -8 és -14°C közé hűl a levegő, de néhány szélvédett, havas helyen akár -20°C-ot is mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden kettősfronti hatás terhelheti szervezetünket: fejfájás, migrén jelentkezhet, álmatlanságot, fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatunk. Türelmetlenebbek is lehetünk, erősödhetnek a görcsös és reumatikus panaszok, valamint fokozódhatnak a szív- és érrendszeri problémák. Hajnalban és nappal is hideg lesz, öltözzünk melegen, rétegesen! Fogyasszunk gyümölcsöket, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett. Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Kedden sokfelé télies útviszonyokkal találkozhatunk, vezessünk mindig az utak állapotának megfelelően! Hajnalban helyenként kisebb ködfoltok képződhetnek, ott lecsökken a látástávolság. Napközben a Duna vonalától keletre számíthatunk kisebb havazásra, ott az utak síkossá, csúszóssá válhatnak, vezessünk nagyon óvatosan! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!