Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2010. december 30. 08:19 | Szerző/forrás: baon.hu

Spórolós lesz az évbúcsúztató

Spórolós lesz az évbúcsúztató
Összeszedtük, melyik megyebeli városban nem rendez az önkormányzat évbúcsúztató tűzijátékos szabadtéri programot. Nem volt nehéz dolgunk, a takarékosság jegyében telnek a 2010 utólsó napjai városaink zömében: egyedül Kecskemét költ közös szilveszteri bulira, de a költségekről itt sem tudtunk meg semmit.

Kiskunhalason még az előző testület döntött úgy, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot még fedezi a város, a szilveszteri égboltszínezés árát viszont a tavaszi árvizekben komoly károkat elszenvedő településeknek ajánlották fel. A választások után felálló testület tartja magát a korábbi döntésheztehát szilveszterkor biztosan nem lesz rakétakilövés Kiskunhalason, és egyéb, az önkormányzat által finanszírozott rendezvényt sem tartanak a városban. Arról, hogy az elmaradt tűzijáték mennyibe került volna, illetve, hogy mennyi pénzt utalt át az önkormányzat az árvízkárosultak számára nem kaptunk információt.

Kiskunmajsán, Jánoshalmán, Tompán és Mélykúton sem rendeznek a helyi önkormányzatok városi szilveszteri mulatságot. Mind a négy településen tűzijáték nélkül, a spórolás jegyében köszöntik az új esztendőt.

Kiskunfélegyházán idén nem rendeznek tűzijátékot, a város a Petőfi Sándor születésének 188. évfordulója alkalmából tartandó délelőtti megemlékezésekkel, koszorúzásokkal, kiállításmegnyitóval, könyvbemutatóval, jelmezes futóversennyel búcsúztatja az óévet. Tiszakécskén sem lesz tűzijáték és csinnadratta szilveszterkor – egyrészt takarékossági okokból, másrészt pedig a Tisza-parti városban jelenleg minden energiát a belvízi védekezés köt le.  

 

Ma este 6-tól előszilveszteri bulival várják a Petőfi téren a bulizni vágyókat a kiskőrösiek. A szervezők tervei szerint a fergeteges hangulat megalapozásában a téren szóló retro zenék segítnek majd. Az ünnepi vendégvárásról a helyi alapítványok, egyesületek, civil szervezetek gondoskodnak. Aki a tánc hevében megszomjazik vagy megéhezik azt forralt borral, forró teával, sült gesztenyével és zsíros kenyérrel kínálják majd. Holnap tűzijátékmentes óévbúcsúztatót tart a város 23 órától. Éjfélkor a Himnuszt követően közös pezsgőzéssel és újévi köszöntéssel fogadják a városlakókat. Fél egykor pedig megemlékezés kezdődik a Petőfi-szülőház előtt.

Baján a költségcsökkentés miatt a tavalyi évhez hasonlóan idén sem lesz tűzijátékos városi évbúcsúztató. Hasnló okok miatt nem tartanak tűzijátékos városi rendezvényt Kalocsán és Solton sem.

Viszont idén sem marad szilveszteri utcabál és főtéri tűzijáték nélkül a megyeszékhely. Péntek este tíz órától hajnali kettőig szól majd a zene, a színpad körül táncolni is lehet. Pontban éjfélkor indítják a tűzijátékot. Nem ismert, hogy mekkora attrakcióra lehet számítani, a városi szilveszteri program költségeiről ugyanis nem nyilatkozott annak szervezője, a Hírös Sport Nonprofit Kft. Fesztiválirodája.

Kövessen minket a Facebookon is!