Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2010. december 31. 05:48 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Pénteken reggelre észak felől megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A gyenge légmozgásban helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek. -8 és -13°C közé hűl a levegő, de néhol -15°C körüli értékeket is mérhetünk. Napközben erősen felhős vagy borult idő valószínű, de este elkezdődik a felhőzet felszakadozása. Csapadékra nem kell készülnünk, de ismét lehetnek tartósabban ködös területek. Gyenge lesz a szél, a maximumhőmérsékletek 0 és -6°C között várhatóak.

  Szombaton reggel északon ködös-borongós lesz az ég, délen lehet kevesebb felhő felettünk, maximum északkeleten fordulhat elő kisebb hószállingózás. A szél gyenge marad, éjszaka a Duna-Tisza közén és keleten -8 és -13°C, nyugaton -3 és -7°C közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken, az év utolsó napján ismét zord, téli napra készülhetünk: hajnalban kemény fagy várható és napközben is dideregni fogunk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Erősödhetnek reumatikus fájdalmaink; bőrünk, nyálkahártyánk is könnyen kiszáradhat, gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, ápolásról! Fogyasszunk gyümölcsöket, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Pénteken reggel képződött köd néhol csak lassan oszlik majd fel, ezeken a területeken hirtelen nagymértékben lecsökkenhet a látástávolság, célszerű nagyobb követési távolságot tartani! Sokfelé télies, csúszós utak jellemzőek, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!