Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 6. 08:01 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain szerdán 1 súlyos sérüléses, 2 könnyű sérüléses és 4 anyagi káros közlekedési baleset történt.

December 22. és január 05. közötti időben, Kecskeméten az utcán elhelyezett, egy Kft. tulajdonát képező konténernek kifeszítették az ajtaját, és szerszámgépeket loptak el belőle  400.000,- Ft. értékben.

Tegnap reggelre Lajosmizsén egy Kft. telephelyéről ellopták a KBS-905 forgalmi rendszámú Man tehergépkocsit az utána kapcsolt XOY-928 forgalmi rendszámú Schwarzmüller gyártmányú pótkocsival, összesen 6.000.000,-Ft. kárt okozva.

Kedden egy bácsalmási lakóház garázsából, saját kulcs felhasználásával ellopták a GWY-027 forgalmi rendszámú Peugeot 106 típusú személygépkocsit, melynek értéke kb.: 500.000,- Ft.

Betörtek tegnap egy bajai lakóházba, és onnan készpénzt valamint ékszereket vitt el a tolvaj kb.: 2.000.000,- Ft értékben.

Tegnap este kivágták a drótkerítését egy bajai telephelynek, a raktárhelyiségről levágták a lakatot, majd szerszámokat, alkatrészeket loptak el. Az okozott kár kb.: 500.000,-Ft.

Tegnapra virradóra kivágták a drótkerítését egy keceli udvarnak, és onnan kb. 150 kg. saválló vas-titánium ötvözet fém hulladékot loptak el, kb. 300.000,- Ft. értékben.

 A Kecskeméti Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 49 éves kecskeméti férfit szerdán, aki délelőtt Kecskeméten egy szupermarketből egy 0.5 literes, 1.299,- Ft értékű szeszesitalt próbált ellopni, de biztonsági őr cselekményén tett érte, így a lopási kár megtérült.

Őrizetbe került egy 27 éves mélykúti férfi, aki ellen a Bajai Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki, és egy 48 éves mázi férfi, aki ellen a Komlói Városi Bíróság lopás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.  

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálatot folytat az orvos bejelentése alapján, egy 82 éves izsáki nő rendkívüli halálesete ügyében, akit december 30.-án lakóháza szobájából a mentő kihűlt állapotban szállított kórházba, azonban az orvosi kezelés ellenére másnap elhunyt. A lefolyatott helyszíni- és halottszemle során bűncselekményre, idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel.

A járőrök tegnap a stabil hőkamera észlelése alapján Kelebia külterületén igazoltattak és eljárást kezdeményeztek 2 felnőtt és 1 fiatalkorú afgán állampolgárokkal szemben. Mivel a hőkamera 4 főt észlelt, ezért a járőrök a terepkutatást tovább folytatták, aminek eredményeképpen még 1 afgán állampolgár is elfogásra került. A személyek okmányokkal nem rendelkeztek, személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. Terepkutatás közben a járőröknek feltűnt egy szerb rendszámú "taxi" gépkocsi, ami az 5501-es számú úton többször közlekedett Kelebia és az 53-as számú főút között. A taxisofőrt, 1 szerb állampolgárságú férfit igazoltatás alá vonták, és embercsempészés bűntett gyanúja miatt szintén előállításra került Kelebia HRK-ra. A személyek a tiltott határátlépés tényét elismerték. Az említett szerb taxisofőr ellen embercsempészés bűntett gyanúja miatt büntetőfeljelentés megtételére került sor a BKMRFK Migrációs Ügyek Osztály felé. A 4 fő afgán állampolgár beszállításra került a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra. Közülük a 3 fő felnőtt férfi kiutasítást előkészítő őrizetbe kerül, az 1 fő gyermekkorú fiú pedig továbbszállításra kerül a Kunfehértói Gyermekotthonba.

Eljárás indult 1 montenegrói állampolgárral szemben, aki kilépésre jelentkezett egy autóbusz utasaként. A személy előállításra került, mivel nem tudta igazolni a schengeni területre történő jogszerű beutazását és tartózkodását. A személy a tiltott határátlépés tényét elismerte. Mivel jogellenesen lépte át a Magyar Köztársaság államhatárát, ezért a BKMRFK Kiskunhalasi Idegenrendészeti Osztály határozatával a személyt két évre kiutasította a Magyar Köztársaság területéről. Mivel érvényes útlevéllel rendelkezett, ezért kiutasítása végrehajtásra került Tompa közúti határátkelőhelyen.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre lakossági bejelentés alapján tegnap reggel eljárást kezdeményezett 4 pakisztáni állampolgárokkal szemben Kelebián a Petőfi utcában. Mivel személyazonosságukat, és jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. A tiltott határátlépés tényét elismerték. A személyek tolmáccsal történő meghallgatásukat követően az esti órákban beszállításra kerültek a BKMRFK Kiskunhalasi Őrzött Szállásra, ahol 1 fő idegenrendészeti őrizet, 3 fő pedig kiutasítást előkészítő őrizet keretében kerül majd elhelyezésre, befogadásra.

Kövessen minket a Facebookon is!