Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 6. 18:19

Bámulatos magyar rekord - Mága Zoltánnak sikerült!

Képgaléria
Bámulatos magyar rekord - Mága Zoltánnak sikerült!
Immár harmadik alkalommal szólalt meg Mága Zoltán hegedűje a Budapest Sportarénában, ahol most már hagyomány szerint minden év január elsején megrendezi újévi koncertjét a művész. Közel 13 ezer ember gyűlt össze, hogy átadja magát a zene élvezetének, s a hegedűművésznek sem volt nagyobb öröme annál, minthogy ennyi embert láthatott egyszerre, akik hol énekeltek, hol tapsoltak, hol a lábukkal doboltak, hol pedig könnyekig hatódtak. Az esten jelen volt Schmitt Pál köztársasági elnök és Tarlós István főpolgármester is, valamint az uniós tagországok diplomáciai képviselői is.

A koncertet a Himnusz nyitotta. Mága Zoltán hegedűjátéka alatt több műsorszám közben is libabőr futkosott az ember hátán. 2011. január 1-jétől fél éven át Magyarország irányítja soros elnökként az Európai Uniót, s a koncert ennek jegyében nemcsak a magyarságra, de az európaiságra is ablakot nyitott. Mága Zoltán Magyarországnak és Európának is boldog új évet kívánt, s sztárvendégeivel elkalauzolták a közönséget a francia, az olasz, a görög muzsikák felé is.

Zsédenyi Adrienn új arcát mutatta meg, Ádok Zoli a hegedűművész lányával, Mága Jenniferrel varázsolt táncos hangulatot a Dirty Dancing betétdalával, de Galambos Lajos és tehetséges gyermekei, továbbá Nyári Károly zongoraművész és lányai, a Summer Sisters, továbbá Feke Pál, valamint Pataky Attila is fellépett egy-egy dallal.

A Budapesti Operettszínház művészei ritmust csaltak a lábakba: Kerényi Miklós Máté és Dancs Annamari mellett Oszvald Marika lenyűgöző mutatványokkal is ámulatba ejtette a közönséget, a művésznő ugyanis nemcsak a levegőben pörgött, de művésztársát is kézbe vette és felemelte! Ezután száz kisgyermek vonult fel a színpadra, s ifj. Mága Zoltán és hegedűművész édesapja segítségével játszották el a Kis kece lányom és a Tavaszi szél című dalokat. Mága Zoltán így kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy hazánkban rengeteg tehetséges gyermek él, akiket támogatni és taníttatni szeretne egy közös intézményen belül.

A hegedűművész missziója ezen az estén is folytatódott. 100 templomi koncertsorozata 65. állomásánál tart, s már eddig is milliókkal segítette például a vörösiszap-katasztrófa károsultjait, de az újévi koncert bevételéből is további 5 millió forintot ajánlott fel nekik.

Mága Zoltán ígéretet tett arra, hogy 70 éven keresztül hagyományként rendezi meg a Budapesti Újévi Koncertet. Eddig három alkalommal élvezhette a közönség a koncertet. A hegedűművész úgy véli, ha kiöregszik, kisfia, Zolika veszi majd át a közönség szórakoztatását, s az utánpótlás garantált, hiszen a kisgyermek nem először bizonyította tehetségét több ezer ember előtt.

Mi mindenre képes még együtt közel 13 ezer ember? Egy igazi magyar rekord felállítására, melyet a Guinness rekord bizottsága hitelesített is! Egyszerre koccintott Mága Zoltán vezette újévi koncerten az izsáki Szent István pezsgővel a stadionban ülő közönség, a sztárvendégek és a két műsorvezető, Erős Antónia és Csonka András is a házigazdával, aki könnyekig hatódott, s egy pillanatra szóhoz sem jutott a többezres nézősereg láttán.
 

Mága Zoltán játszott már királyok, hercegek, főméltóságok előtt, beutazta a világot, ám szíve mindig hazahúzta, s bevallotta: itt, a több ezres magyar közönség előtt érzi magát a legjobban.

A koncert zárásaként lufikkal, konfettivel és magyar muzsikával köszöntöttük 2011-t.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház