Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 12. 11:14

Önkormányzati lakást kapott a tragédia után a Csabi család

Képgaléria
Önkormányzati lakást kapott a tragédia után a Csabi család
Kecskemét önkormányzata bérlakást biztosított Csabi Péternek és három gyermekének. Mint ismeretes, a Csabi család tavaly ősszel rendkívüli tragédiát élt át. Az édesanya a harmadik gyermek születését követően elhunyt.

Kecskemét Város Önkormányzata megvizsgálta annak lehetőségét, hogy miként tud segíteni az egyébként is nehéz szociális helyzetben lévő családon. Mivel az édesapának és a három gyermeknek elsősorban megfelelő otthonra volt szüksége és az édesanya halálával a személyes körülményekben jelentős változás állt be, ezért az önkormányzat bérlakást biztosított a család számára. – mondta el Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester asszony.

A másfél szoba helyett, a Kristály térre egy 3 szobás, 73 négyzetméteres és teljesen felújított otthonba költözhettek. A bérleti díj szociális alapon meghatározott, összege havonta 15.255 forint.

- Már három hete, hogy elfoglaltuk a lakást, de a költözködési forgatagnak még koránt sincs vége. Nagyon szép, tágas a lakás, és a két fiú nagyon élvezi, hogy külön szobájuk van. – számolt be lapunknak az özvegy apa.

Érkezésünkkor Dorina éppen a délelőtti szunyókálásból ébredt fel, a sajtótájékoztató alatt végig édesapja ölelő karjaiban volt. Kíváncsiak voltunk, hogy van a pici lány?

- Nagyon jó kislány, sokat eszik, rendesen fejlődik. Nagy örömünkre az egész éjszakát át szokta aludni. - mondotta.

Csabi Péter úgy tervezi, ősszel visszamegy dolgozni, Dorinát pedig beíratja a bölcsödébe.

Kövessen minket a Facebookon is!