Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 18. 06:06 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden reggel az előző napokhoz hasonlóan változóan felhős lesz az égbolt, és a gyenge légmozgásban sokfelé sűrű köd képződhet. Csapadék nem valószínű, de helyenként ködszitálás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. -2 és +2°C közötti hőmérsékletekre van kilátás. Napközben a változó, többször erősen felhős égbolt mellett a Dunántúlon és délen lehet némi napsütés, de északkeleten, keleten tartósabban ködös, nyirkos időre van kilátás. Az északkeletire forduló szél gyenge marad. 3-8°C-ot mérhetünk a délutáni órákban, a naposabb tájakon lehet kissé melegebb.

Szerdán reggel gyenge légmozgásra készülhetünk, sokfelé teljesen leáll a szél, ezért országszerte makacs, sűrű ködfoltok képződnek. A szürke, lehangoló reggelen számottevő csapadék nem várható, de ködszitálás többfelé előfordulhat. -2 és +2°C közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, ezért egyeseknél fokozódhatnak a görcsös panaszok, fejfájás, migrén is felléphet. A ködös, nyirkos időben a reumával és izületi problémákkal küzdőknek is nehezebb napjuk lehet. Többfelé napközben is lehangoló, borongós idő várható, ez ronthatja az általános közérzetet. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Kedden sokfelé ködös időre ébredhetünk, a ködfoltok pedig több helyen napközben is tartósan megmaradnak, ezeken a területeken vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! A derültebb tájakon csupán a napsütés zavarhatja meg a vezetők figyelmét. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!