Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 19. 15:52

A Széchenyi térre költöztetnék a piacot Kecskeméten

A Széchenyi térre költöztetnék a piacot Kecskeméten
A helyi városszépítő egyesület a jelenlegi belvárosi autóbusz pályaudvar helyére, a Széchenyi térre költöztetné a kecskeméti piacot.Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület vezetője szerda délután sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy miután az önkormányzat kérésére véleményezték a jelenlegi piactér fejlesztési terveit, azt javasolták, hogy a jelenlegi piacot a költöztessék át a Széchenyi térre. Király József felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi piac elhelyezkedése miatt immár 50 éve problémát okoz a környék lakóinak.

 környék zsúfolt, a lakók hétvégén csak nehezen jutnak be saját ingatlanjaikba a rengeteg parkoló autó miatt, ráadásul a helyszín tömegközlekedési eszközzel megközelíthetetlen. Kecskeméten évszázados hagyománya volt annak, hogy a kiskereskedelmi piacokat a város főterén rendezték, az egyesület javaslatának köszönhetően újra fontos funkciót kapna a városközpont.

 

- A város foglalkoztatottságában már 100 évvel ezelőtt is nagy szerepet játszott a mezőgazdaság, ezen belül zöldség és gyümölcstermesztés. Az így termelt javak egy része a kecskeméti piacon kelt el. A mai világban, amikor nagyszámú képzetlen munkaerőnek nem tudunk munkahelyeket biztosítani, felmerül a kérdés, hogy lehetne-e elődeink példáját követve, újra nagyobb hangsúlyt helyezni a kertészeti termelésre. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy a belvárosi buszpályaudvar kiköltözése után szabaddá váló Széchenyi tér legyen az új piac helyszíne – fogalmazott a civil egyesület elnöke. Az építész végzettségű szakember hozzátette, javaslatuk szerint a jelenlegi piac helyén sportcentrum, és ifjúsági közösségi tér kerülhetne kialakításra.

 

www.delmagyar.hu

Kövessen minket a Facebookon is!