Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 20. 05:48 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön reggel az északnyugati területek kivételével többfelé valószínű csapadék, mely délkeleten inkább eső, máshol havas eső, illetve a magasabban fekvő területeken hó formájában hullik. A Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél, fagypont körüli legalacsonyabb hőmérsékleteket mérhetünk. Napközben a keleti és a középső tájakon további havazás, hószállingózás valószínű, de északnyugaton is tartósan borult marad az ég. AZ északi szél a Dunántúlon élénk lesz, északnyugaton erős lökések is előfordulhatnak. 0 és +3°C közé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Pénteken reggel országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, főleg délen és keleten további kisebb havazásra, hószállingózásra van kilátás. Nyugaton erős lesz az északi szél, a Kisalföldön viharos lökések is lehetnek. 0 és -5°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön erősödik a hidegfronti hatás, ezért egyre több embernél léphet fel fejfájás, migrén, fokozódhatnak a görcsös panaszok. A csapadékos időben a reumával és izületi problémákkal küzdőknek is nehezebb napjuk lehet. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön megerősödik a légmozgás, ez egyeseknél fejfájást, migrént válthat ki. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön reggel sokfelé csapadékos időre ébredhetünk: havazás, havas eső, eső egyaránt előfordulhat, így országszerte nedves, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk, tartsunk nagyobb követési távolságot,kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! A Kisalföldön megerősödik a szél, ezért csökkenhet a járművek menetstabilitása. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!