Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 20. 10:02

A Magyar Kultúra Napja a főiskolán

A Magyar Kultúra Napja a főiskolán
Vers- és mozgásszínházi előadással ünnepli a főiskola a Magyar Kultúra napját. A Sziéta Művészeti Stúdió Fodor Ákos műveiből állította össze Haiku-rondó című műsorát, amely a kortárs költő kedvelt versformájára, a haikura épül. A stúdió tanárait és növendékeit megérintette a művekben rejlő bölcsesség, előadásukkal ezt szeretnék közvetíteni a közönségnek. Bevezetőt mond Galuska László. Időpont: 2011. január 21. 13.00. Helyszín: Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar díszterem.
Fodor Ákos: Haiku- rondó

1945-ben született költő a haiku nagymestere. Ez a versforma 2-3 soros, erős zeneiség jellemzi, melyre rövidsége miatt a befogadó is nagyobb figyelemmel van, formailag kötetlen. Fodor Ákos műveiben keresi a Szükséges Minimumot; a hordozható kivitellel kísérletezik. Azt vallja: „Boldogok, akik - ha egyetlen haiku pontjában is - találkozhatnak és megérinthetik egymást.” A SZIÉTA Művészeti Stúdió növendékei és tanárai találkoztak a művekben rejlő bölcsességekkel, és megérintette őket a költészet ez a formája. Nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor arra vállalkoztak, hogy ezt a műfajt színpadra alkalmazzák. Vers-és mozgásszínházi előadásukkal különleges élményt és néhány útravaló jó tanácsot kívánnak nyújtani a közönségnek, s a Magyar Kultúra Napja alkalmából így tisztelegnek a méltán népszerű költő munkássága előtt.


Szereplők: Mezey Viktória, Treznay Ingrid, Németh Krisztina, Beliczai Lea, Tok Éva, Tóth Kitti, Szűcs Cintia, Szabados Barna, Kaposvári Dávid, Kovács Zsolt, Benkovics Viktor.


Szerkesztő-rendező: Tóth Kata.

 

www.kefo.hu

Kövessen minket a Facebookon is!