Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 25. 09:32 | Szerző/forrás: baon.hu

Elfogták a benzinkúti rablót

Elfogták a benzinkúti rablót
Azonosították a Bács-Kiskun megyei rendőrök a solti benzinkút fegyveres rablóját. Egy 45 éves székesfehérvári férfi volt az, aki fegyverhez hasonló tárggyal akarta arra kényszeríteni az 52-es számú főút Solt és a Duna híd közötti szakaszán lévő töltőállomás kútkezelőjét, hogy adja át a bevételt.

A január 20-án, hajnalban történt támadás azonban meghiúsult, mert a benzinkútnál dolgozó két kútkezelő az arcát ruhadarabbal eltakaró férfi követelését nem teljesítették, a pénz átadását megtagadták. Ezt követően a támadó a helyszínről gyalogosan elmenekült.

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a támadást követően széleskörű adatgyűjtést végeztek. Így sikerült beazonosítaniuk a 45 éves székesfehérvári férfit, akit akkor már a székesfehérvári rendőrök is kerestek, ugyanis a solti támadó egy nappal korábban, január 19-én a Székesfehérvár melletti Iszkaszentgyörgyön, egy sörözőben is rablást követett el.

– Pénteken sikerült elfogni a férfit – erősítette meg a baon.hu információit Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A gyanúsítottat azóta előzetes letartóztatásba helyezte a székesfehérvári nyomozási bíró. A Solton elkövetett rablás ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, az iszkaszentgyörgyi rablásban pedig a fejér megyei rendőrök nyomoznak tovább.

Kövessen minket a Facebookon is!