Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 26. 08:06 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
A Bajai Rendőrkapitányság indított nyomozást visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűncselekmény gyanúja miatt egy 53 éves érsekcsanádi férfi ellen, akinél lakóházának szobájában a rendőrök egy lemezszekrényben több II. világháborús éles lőszert, négy darab forgótáras régi maroklőfegyvert, kilőtt állapotú gyakorló gránátot, egy gyakorló ágyúlőszert és 106 darab Flobert lőszer elemet találtak. A gyanúsított férfi kihallgatásakor elmondta, hogy a tőle lefoglalt fegyverek és lőszerek egy részét az elmúlt évtizedekben gyűjtötte, pusztán hobbiból volt szovjet laktanyák területén.

Kedden délelőtt, eddig ismeretlen tettes betört Lajosmizsén egy Attila utcai lakóházba, és onnan ékszereket lopott el, összesen 1.200.000.-Ft értékben.

Lopás bűntett elkövetése miatt indult eljárás egy 14 éves és egy 21 éves kecskeméti férfi ellen, akik tegnap délután Kecskeméten a Zöldfa utcában, az autóba éppen beszálló sértett mellől kapták ki a táskáját, benne készpénzzel, kettő darab mobiltelefonnal, több személyes irattal. A sértett bejelentését követően a kiérkező járőrök a helyszíntől nem messze elfogták az egyik, majd az Ő vallomása alapján rövid időn belül a másik elkövetőt is. A beszerzett adatok szerint volt egy harmadik társuk is, egy 28 éves kecskeméti férfi, akit jelenleg is keresünk. A két elfogott gyanúsítottat kollégáim őrizetbe vették. A lopással okozott kár 486.000.-Ft.

Egy kiskunhalasi Tuba utcai lakóházba tört be ismeretlen tegnap délután, majd onnan arany ékszereket lopott el, 300.000.-Ft értékben.

Őrizetbe került egy 38 éves lajosmizsei férfi, aki tegnap Kecskeméten a Noszlopy Gáspár parkban lévő élelmiszer áruházból 4.000.-Ft értékben próbált élelmiszert ellopni, de a biztonsági szolgálat tetten érte, azonban a tolvaj ekkor elmenekült. A kiérkező járőrök a helyszín közelében azonosították és elfogták a férfit.

Határrendészeti események:

Kollégáink Tompa külterületén tegnap este igazoltattak egy Mazda típusú személygépkocsit, melyben egy szerb és öt koszovói állampolgárt, valamint négy fő magyar állampolgár tartózkodott. A külföldiekről kiderült, hogy illegálisan, okmányok nélkül léptek hazánk területére, melyet a gépkocsiban üllő magyar állampolgárok segítettek. Honfitársaink ellen embercsempészés bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás, míg a külföldiek idegenrendészeti őrizetbe kerültek.

Kövessen minket a Facebookon is!