Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 1. 10:28 | Szerző/forrás: nso.hu , mlsz.hu

Egervári a hollandok elleni selejtezőkön is számít Tökölire - LAPSZEMLE

Egervári a hollandok elleni selejtezőkön is számít Tökölire - LAPSZEMLE
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az mlsz.hu-n vezetett blogjában elárulta, hogy nem csak az Azerbajdzsán elleni felkészülési mérkőzésen, hanem a Hollandia elleni két Európa-bajnoki selejtezőn is számít Tököli Attilára. Mint ismert, a Kecskemét támadója a mainzi Szalai Ádám sérülése miatt kapott behívót a nemzeti csapatba.

„Szomorú hétvégét hagytunk a hátunk mögött. A televízióban néztem a Mainz mérkőzését, és elszörnyedve láttam, ahogy Szalai Ádám megsérült. Azonnal tudtam, hogy nagy a baj. Természetesen beszéltünk egymással, és abban maradtunk, hogy a szerdai műtét után ismét felhív. A szakadt szalagot biztosan meg kell operálni, de csak akkor dől el, hogy lesz-e szükség további műtétekre, az orvosok ugyanis még nem tudták megmondani, megsérült-e a belső szalag és a porc is. Nagyon szorítok Ádámért, kiesése nagy veszteség a számunkra” – írta Egervári Sándor a blogjában.

A válogatott szövetségi kapitánya a mainzi csatár pótlásáról is írt. Egervári nemcsak az Azerbajdzsán elleni február 9-i felkészülési mérkőzésen, hanem a Hollandia elleni két Európa-bajnoki selejtezőn (március 25. és 29.) is számít Tököli Attilára.

„A veszteséget azonban muszáj pótolnunk, és azonnal át kellett gondolnom, kit hívjak be a keretbe. Végül úgy döntöttem, Tököli Attila utazik velünk Dubaiba a február 9-i, Azerbajdzsán elleni barátságos mérkőzésre, és rá számítok a hollandok elleni két Eb-selejtezőn is. Tudom, sokan felkapják a fejüket a név olvastán. Attila már harmincnégy éves, azaz nem illik a jövő csapatának építéséről szőtt tervekbe, de nem is ez a szándékom.”

„Most tüzet kell oltani, és szerintem erre mindent figyelembe véve ő a legjobb megoldás, ő az, akinek a játékstílusa a leginkább illik abba a játékba, amelyre mi a nyár óta törekszünk. Attila nem a jövő embere, de gyorsan beilleszthető a csapatba, a dolga pedig az, hogy az előttünk álló három mérkőzésen segítse a válogatottat minél eredményesebben szerepelni. Messzebb nem tekintek, mert bízom benne, hogy június elejére, amikor Luxemburgban és San Marinóban szerepelünk, Szalai Ádám már felgyógyul, és ismét közöttünk lehet. Már beszéltem a Kecskemét vezetőivel, a vezetőedzőjével és természetesen Tököli Attilával is, aki pénteken hazautazik csapata pulai edzőtáborából, és szombaton este már velünk lesz a válogatott találkozóján.”

 

Kövessen minket a Facebookon is!