Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 2. 16:09 | Szerző/forrás: delmagyar.hu

Ifjúsági őrjárat vadászna a lógó diákokra

Ifjúsági őrjárat vadászna a lógó diákokra
Ülést tartott Kecskemét szociális, egészségügyi és ifjúsági bizottságának ifjúsági munkacsoportja. Az összejövetelen felvetődött, hogy fontosnak tartanák egy úgynevezett „ifjúsági őrjárat\" szervezését. A grémium tagjai végül abban állapodtak meg, hogy a következő megbeszélésre meghívják a rendőrség és a közterület-felügyelőség képviselőit is.

Akkor napirendre kerül az ifjúság körében végzett kutatási program, valamint a HELPI vezetőjének a meghívása és az iskolákból rendszeresen távol maradók problémakörének megbeszélése.

Szintén javaslatként fogalmazódott meg egy „mobil" ifjúsági pszichológus igénye az iskolákban. A budapesti tragédia felvetette azt, hogy vizsgálják meg: Kecskeméten a fiataloknak milyen kulturált, biztonságos szórakozási lehetőségeik vannak. Elhangzott: az igényesebb szórakozást nyújtó rendezvények a belépőjegyek ára miatt sok fiatal számára elérhetetlenek. A munkacsoport felvetette, hogy a Kecskemét Kártya ez irányú lehetőségeit is érdemes lenne megvizsgálni. A munkacsoport javasolta azt is, hogy a testvérvárosi kapcsolatokat az ifjúság körére is ki kellene terjeszteni. A cél, hogy erősödjenek az egyes ifjúsági civil szervezetek közötti kapcsolatok is.

Kövessen minket a Facebookon is!