Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 4. 07:57 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain csütörtökön 3 könnyű sérüléses és 2 anyagi káros közlekedési baleset történt. 3 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

A Kecskemét Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vett egy 40 éves kecskeméti férfit, aki tegnap reggel egy kecskeméti áruházból, a ruházatába rejtve, megpróbált ellopni 1 doboz tampont 2.050,- Ft értékben, de biztonsági őr, aki észlelte a lopást, felszólította a termék átadására. A tolvaj a felszólításnak nem tett eleget, hanem a termék megtartása érdekében a biztonsági őr ruházatát megfogta, majd testi erőszakot alkalmazott vele szemben, melynek hatására az őr a földre esett. A férfi megpróbált a helyszínről elmenekülni az eltulajdonított tárggyal, azonban a biztonsági őr visszatartotta.

Tegnap este Kecskeméten egy Kft. üzletének befeszítették az ablakát, és 24 db Metabo valamint Makita típusú elektromos kézi szerszámgépet loptak el, 700.000,-Ft. értékben.

2010. október 01. és a tegnapi nap közötti időben egy Sükösdön lévő lakóház ajtaját befeszítették és onnan gáztűzhelyt, konyhabútort, szobrokat, fűtésrendszert, 3 db hűtőszekrényt, HI-FI berendezést, televíziót, és szőnyegeket loptak el, összesen 700.000,- Ft. kárt okozva.

Csütörtökön éjjel egy kiskunhalasi csárda ablakát befeszítették, és elloptak 2.500,- Eurót, 200.000,- Ft készpénzt, valamint egy üres faliszéfet. A nyomozás során beszerzett adatok alapján egy 37 és egy 38 éves kiskunhalasi férfi, valamint egy 36 éves soltvadkerti férfi gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. Gyanúsítottként hallgatták ki őket kollegáink, majd őrizetbe kerültek. A bűncselekménnyel okozott kár: kb.: 887.500,-Ft.

Tegnap egy kalocsai lakás szobáiban található dobozokból ékszereket és egyéb értéktárgyakat lopott el valaki kb.: 600.000,-Ft. értékben.

Betörtek január 29. és a tegnapi nap közötti időben egy 89 éves kiskunfélegyházi néni lakásába, és onnan készpénzt, valamint arany ékszereket loptak el. Az okozott kár: 230.000,-Ft.

2010. november 01. és a tegnapi nap közötti időben Soltvadkert, Középcsáborban lévő tanyák területéről kivágtak és elvittek 41 db  különféle fát, elloptak 15 db szarufát, villanyszerelési anyagokat, valamint 2 db 90x200-as faajtót. A tulajdonos kára kb.: 300.000,- Ft.  

Őrizetbe vettek kollegáink egy 19 éves kecskeméti férfit, aki ellen a Balassagyarmati Városi Bíróság elfogatóparancsot adott ki lopás bűntett miatt.

Őrizetbe került egy 36 éves tiszakécskei férfi, aki ellen a Kecskeméti Rendőrkapitányság sikkasztás bűntett miatt elfogatóparancsot adott ki.

Tegnap a stabil hőkamera észlelése alapján eljárás indult 1 szerb állampolgárságú határsértővel szemben. A ruházat, csomag átvizsgálás során egy szerb magánútlevél került elő. Megállapítást nyert, hogy a személy délután visszairányításra került Tompa közúti határátkelőhelyen, elegendő anyagi fedezet hiánya miatt, ezért később illegálisan lépte át a szerb-magyar államhatárt. A személlyel szemben Bács MRFK Idegenrendészeti Osztálya határozatával 2 év beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el, majd Tompa közúti határátkelőhelyen kiléptetésre kerül Szerbiába.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Tompa közúti határátkelőhelyen tegnap 06:40 órakor kilépésre jelentkezett 2 szerb férfi egy személygépkocsi utasaiként. Ellenőrzésre a szerb magánútleveleket adták át, melynek során felfedésre került, hogy a személyek útlevelében 2-2 db. szlovén és 2-2 db. horvát hamis átléptető bélyegzőlenyomat található. Előállításra kerültek Kelebia HRK. hivatalos helyiségébe, a tartózkodás szabályainak megsértése, illetve közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt. Meghallgatásuk során megállapításra került, hogy Ausztria irányából, Hegyeshalomnál tiltott határátlépést követtek el 2011.02.03-án a kora hajnali órákban. A hamisított bélyegzőlenyomatokat elmondásuk szerint Németországban készítették nekik, anyagi ellenszolgáltatás fejében.  Kelebia HRK. büntető feljelentést tett a személyek ellen közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályához, akik gyanúsítottként kihallgatták őket, és útleveleiket is lefoglalták, de bűnügyi őrizetbe nem vették őket. A tiltott határátlépésük miatt idegenrendészeti eljárás is folyik velük szemben egyidejűleg a bűnügyi eljárással, ezért a BKMRFK Kiskunhalasi Őrzött Szállásra kerültek beszállításra 2011.02.03-án a délutáni órákban, ahol idegenrendészeti őrizetbe vételük megtörtént.

Kövessen minket a Facebookon is!