Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 8. 05:23 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden reggel is csak kevés felhő lehet felettünk, ám a gyenge szélben többfelé találkozhatunk majd köd- és párafoltokkal. A legalacsonyabb hőmérsékletek -5 és 0°C között várhatóak. Napközben helyenként ismét hosszabb ideig megmarad a köd, az ország nagy részén azonban továbbra is gyengén, az északi megyékben helyenként közepesen felhős időre van kilátás. Csapadék nem várható, a Dunántúlon átmenetileg megélénkül az északnyugati szél. 8-15 °C-ot mérhetünk a legmelegebb órákban, de ködös tájakon ennél jóval hidegebb lehet.

Szerdán nyugaton és keleten lehetnek közepesen felhős területek, a szélcsendes területeken többfelé képződhetnek ködfoltok. Hajnalra -4 és +1°C közé süllyed a hőmérők higanyszála.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden a nap második felében már hidegfronti hatásra készülhetünk, emiatt erősödhetnek reumatikus és görcsös hasi panaszaink, valamint az asztmatikus betegséggel élők állapota is romolhat. Ettől függetlenül túlnyomóan napos, száraz idő várható, ez pedig jótékonyan hat a közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni a szabadba. A reggeli, kissé fagyos időben kiszáradhat nyálkahártyánk, könnyebben megfázhatunk. Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Kedden reggelre foltokban köd képződhet, mely északkeleten néhol csak lassan oszlik majd fel, ezeken a helyeken a lecsökkenő látástávolság miatt célszerű nagyobb követési távolságot tartani! A Dunántúlon átmenetileg megélénkülhet a szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitása. A derültebb tájakon csak a napsütés zavarhatja a közlekedőket! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!