Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 8. 08:14

Ülésezett a költségvetési és vagyongazdálkodási bizottság

Képgaléria
Ülésezett a költségvetési és vagyongazdálkodási bizottság
Februári ülését tartotta hétfőn Kecskemét közgyűlésének három bizottsága. A költségvetési és vagyongazdálkodási bizottság meghozott fontosabb döntései. A költségvetési és vagyongazdálkodási bizottság számos ingatlan értékesítésével kapcsolatosan hozott döntést. Korábban ugyanis az önkormányzat pályázatot írt ki egyebek között egy Szolnoki hegyben lévő tanyára, egy Csokor utcai és egy Zentai utcai ingatlanra, egy Mérleg utcai és egy Tavaszmező utcai beépítetlen területre, amelyekre azonban nem volt érdeklődő. Ezért a bizottság a pályázatokat eredménytelennek nyilvánította, és újabbak kiírásáról döntött.

A Bocskai utcán, öt helyrajzi számon lévő mintegy 43 millió forintos ingatlant most szintén nem sikerült értékesíteni. Ennek oka, hogy pályázó ugyan volt, de az a minimális árnak csak töredékét adta volna. Ezért a bizottság a pályázatot érvénytelenné nyilvánította, és ez esetben is újabb nyilvános pályázat kiírásáról határozott.

Egy Nyár utcai ingatlanra viszont sikerült vevőt találni. Ott ketten pályáztak, ám egyikük pályázata érvénytelen volt. A nyertes egy vállalkozó, aki nettó 4,5 millió forintot fizet az ingatlanért. Ezenkívül hat mezőgazdasági területre – többségében szántóra - sikerült vevőt találni. Az összesen mintegy 5,5 hektárt több mint ötmillió forintért értékesíti az önkormányzat.

A költségvetési bizottság tudomásul vette a Kecskeméti Televízió ügyvezető-főszerkesztőjének tájékoztatóját is, amely a digitális átállásról, valamint arról szólt, hogy miként lehetne az adást eljuttatni minden kecskeméti háztartásba. Mint kiderült, a megoldás egyrészt anyagi lehetőségeken, másrészt a szolgáltatók hozzáállásán is múlik.

Kövessen minket a Facebookon is!