Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 10. 04:29 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön reggel az elmúlt napokhoz hasonlóan gyengén felhős időre ébredhetünk, ám ezen a hajnalon is lehetnek sűrű köddel borított területek. Gyenge lesz a légmozgás, a minimumok többnyire -1 és -6°C között alakulnak. Napközben száraz, napos idő várható, csak kevés felhő lehet az égen. A köd északkeleten néhol csak lassan oszlik majd fel. A gyenge délies szél a Kisalföldön élénkülhet meg átmenetileg. 4-9°C-ot mérhetünk a legmelegebb órákban. Péntek hajnalra északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, északon erősen, délen közepesen felhős idő várható, északnyugaton gyenge zápor is kialakulhat. Helyenként megélénkül a légmozgás; 0 és -5°C közötti minimumokat mérhetünk.

 

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás várható. Az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás, szívpanaszok léphetnek fel. Alvászavart, dekoncentráltságot is tapasztalhatunk, gyakori hangulatváltozás is jelentkezhet. Ettől függetlenül túlnyomóan napos, száraz idő várható, ez pedig jótékonyan hat a közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni a szabadba. A reggeli, kissé fagyos időben kiszáradhat nyálkahártyánk, könnyebben megfázhatunk. Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön reggel helyenként ismételten sűrű, makacs ködfoltokkal találkozhatunk, a fokoztott balasetveszély miatt tartsunk nagyobb követési távolságot! A Kisalföldön átmenetileg megélénkülhet, helyenként megerősödhet a szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. A derültebb tájakon csak a napsütés zavarhatja a közlekedőket! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!