Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Hírek, események 2011. február 10. 12:00

A szeretet hullámhosszán

A szeretet hullámhosszán
A Gong Rádió a sugárzás megkezdése óta sokféle szolgálatot vállalt fel, nem csak az ismeretterjesztés, információ átadás, hanem az emberség terén is. „A térség hangját” ma már a megyehatárokon túl is hallgatják. Népszerű Nagykőröstől Bajáig, Solttól Kecelig valamennyi érintett településen. Eközben befolyását, véleményformáló és mozgósító erejét olyan ügyek szolgálatába állítja, amelyek értéket teremtenek, vagy éppen az együttérzés, a szolidaritás gondolatának tettekre váltásával előrébb viszik a világot.

 

A segítő szándék megannyi formában ölt testet a különböző szociális ügyek segítésétől a különleges segélyakciókon át az árvíz vagy vörös iszap károsultak megsegítéséig. Épp úgy érzékenyek az egyéni sorsokra, a betegekre, a társadalom perifériájára szorultakra, mint a közösségi kezdeményezésekre. Ezeknek az akcióknak lelke és mozgatórugója Tőzsér Judit igazgató, aki elkötelezettségével magánadományozóként is komoly szerepet vállalt például a kisizsáki templom felépítésében, és számos más nemes akcióban. Nevéhez fűződik a Mentsvár az Állatokért Alapítvány megszervezése is.

A Gong Rádió műsorrendjében fontos szerep jut a történelmi egyházaknak is. Az alapítástól folyamatos a Hit és élet című magazinműsor. Ebben Magyarországon szinte egyedülállóan havi gyakorisággal szerepel az egyházmegye érseke, dr. Bábel Balázs, és válaszol a hallgatók kérdéseire. A vasárnap délelőttönként jelentkező műsor igen népszerű. Egyrészt azért, mert az egyházat és a főpásztort is egy kicsit másképpen ismerhetjük meg általa, mint a hittanórákon vagy prédikációkon. Másrészt pedig, az érsek atya őszinte közvetlensége megérinti a nem templomba járókat is. A hallgatók e beszélgetések során képet kaphatnak egy főpap gondolkodásáról, akinek rendkívül mély és egyszerűen követhető szavai sokakhoz eljuthatnak.

A Gong Rádió alapításától kezdve intenzív kapcsolatot ápol a Karol Wojtyla Barátság Központtal. A kezdeti alkalmankénti találkozások az utóbbi fél évben rendszeressé váltak, és a Gong Rádió igazgatónőjének köszönhetően, havonta legalább egyszer ebédet juttatnak az otthon gondozottainak. Az étel, ami ilyenkor a szegények tányérjába kerül, a királyok asztalán is megállná a helyét. A kiváló szakácsok sorában ugyanis, akiket a rádió ilyenkor a nemes ügy mellé állít, legutóbb például Major Frigyes világhírű szakács főzte az ebédet. De rendszeresen visszatérő támogató a kecskeméti olasz étterem tulajdonosa is, aki havonta két alkalommal szállítja az olasz specialitásokat a rászorulóknak.

A Wojtyla Házból közvetített már a rádió kívánságműsort, innen köszöntötték az ölelés napját, és lelkesen tudósítanak minden fontos megmozdulásról, jeles alkalomról, egyre több barátot szerezve az intézmények. A Gong Rádió tevékenységével nap mint nap példát mutat a média elembertelenedett, szenzációra éhes világában arra, hogy hosszú távon kifizetődő, ha egy médium többet is felvállal információk közlésénél, vagy éppen a hirdetési profitnál.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház támogató