Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 16. 05:43 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdára virradóra északkeleten is megnövekszik a felhőzet, főleg észak-északkeleten számíthatunk havazásra, hószállingózásra. A keleti, délkeleti szél helyenként élénk lesz. 0 és -5°C közé hűl a levegő. Napközben országszerte erősen felhős vagy borult lesz az égbolt, észak-északkeleten többfelé lehet havazás, hószállingózás, míg nyugaton és délen eső, kezdetben ónos eső is hullhat. A délkeleti légmozgás a középső országrészben élénk lesz. 0-6°C közötti legmagasabb értékekre van kilátás, de északkeleten ennél hidegebb is lehet.

Csütörtökön éjjel délnyugat felől újabb csapadéksáv érkezik, a Dunántúlon és délen továbbra is vegyes halmazállapotú csapadékra, míg északkeleten kisebb havazásra van kilátás. A Dél- és Közép-Dunántúlon még élénk lökések kísérhetik a szelet, a minimumok -5 és 0°C között várhatóak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán gyenge kettős fronthatás várható, ám a magasban történő melegedés miatt egyre inkább a melegfronti tünetek kerülnek túlsúlyba: emelkedhet vérnyomásunk, fejfájásra, szédülésre panaszkodhatunk. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Szerdán főleg észak-északkeleten számíthatunk havazásra, hószállingózásra; délebbre inkább havas eső, eső formájában hullhat a csapadék, ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, legyünk óvatosabbak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Időnként élénk lökések kísérhetik a szelet, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!