Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 16. 08:10 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain 1 anyagi káros közlekedési baleset történt kedden. 1 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Kecskeméti kollegáink őrizetbe vettek egy 27 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap délután Kecskeméten egy személygépkocsinak kifeszítette az ajtaját és ellopott belőle egy pénztárcát, benne személyi igazolvánnyal, és 135,-Ft. kézpénzzel. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták.

Tegnap éjjel betörték egy kecskeméti üzlet hátsó ablakát, majd a számkódos bútorszéfet  kinyitva elloptak 500.000,- Ft. készpénzt.

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt egy 69 éves sükösdi nő feljelentés alapján három ismeretlen férfi ellen, akik tegnap délután megjelentek egy 79 éves sükösdi nő lakóházánál, ahová egyikük a nagykapun bemászott és társát beengedte, majd az ingatlanba bejutva kutatást végzett. A bejelentő értesítette 59 éves férfi szomszédját is, aki az elkövetőket megzavarta, melynek során az udvarban figyelő és a gépkocsiban várakozó elkövetők a helyszínről egy Skoda Octavia gépkocsival elmenekültek, de a lakásból menekülni próbáló 25 éves kunszentmiklósi férfit elfogta és a helyi körzeti megbízott megérkezéséig visszatartotta. A lakásból az elkövető 5.000,- Ft készpénzt lopott el, melyet menekülése közben az ingatlan udvarán eldobott, így a kár megtérült. A férfit őrizetbe került.  A másik két kunszentmiklósi férfi, 38 és 49 évesek, szökésben vannak.

Őrizetbe került egy 32 éves, egy 23 éves és egy 25 éves kiskőrösi férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy tegnap délután bementek egy kalocsai lakásba, azonban az otthon tartózkodó sértett cselekményük közben megzavarta őket. Gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését tagadták.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, korábban életveszélyt okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás kapcsán, őrizetbe vett egy 74 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy hétfőn este, lakóhelyén szóváltást követően, késsel egy alkalommal mellkason szúrta hajléktalan ismerősét, aki azt követően a lakásból eltávozott, majd a Kecskemét, Kossuth téren kért segítséget, ahonnan az OMSZ kórházba szállította. Ellátását követően állapota stabil, kielégítő.

Őrizetbe került egy 30 éves kecskeméti férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 30.-án eddig ismeretlen társaival betört egy kecskeméti lakóházába, ahonnan alumínium radiátortorokat, televíziót és egyéb fémhulladékot loptak el. A bűncselekménnyel okozott kár: 300.000,- Ft.

Szabálysértési őrizetbe vettek kollegáink egy 38 éves kecskeméti férfit, aki kedden Kecskemét lakott területén kívül az 52. számú főút 4900 méterénél történt igazoltatásáig annak ellenére vezetett egy személygépkocsit, hogy a Kecskeméti Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya szabálysértési határozatával a járművezetéstől eltiltotta. Őrizetbe vételére bíróság elé állítás céljából került sor.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult egy tiszakécskei nő feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki tegnap délelőtt Tiszakécskén egy varroda étkezőjéből ellopta a pénztárcáját a benne lévő irataival, és kb. 3.200,- Ft készpénzével. Délután elfogtak kollegáink egy 19 éves német állampolgárságú férfit. Az eljárás során a férfi a cselekmény elkövetését elismerte, elmondta, hogy a pénz egy részét elköltötte, az iratokat a tárcával együtt eldobta, amit később megtaláltunk. Az elkövető őrizetbe vételére került sor.

Kövessen minket a Facebookon is!