Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 17. 08:05 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain szerdán 1 anyagi káros baleset történt. Ismeretlen tettes a Kecskemét, III. Béla körúton található arborétum parkolójában feltört egy Opel Astra típusú személygépkocsit, és elvitt belőle 2 darab táskát, 1 laptopot, 1 fényképezőgépet, 1 kamerát, valamint különböző okmányokat. A lopási kár 500.000,- Ft.

Betörtek tegnap egy kecskeméti házba, ahonnan kb. 1.000.000,- Ft készpénzt loptak el.   

Tegnap reggelre betörtek egy bácsalmási tüzéptelep iroda helyiségébe, majd onnan és a nyitva lévő műhely helyiségből különböző kézi szerszámokat vittek el. Az okozott kár kb. 300.000,- Ft.  

Egy madarasi férfi tett feljelentést egy bácsalmási férfi ellen, aki 2010. november és február 16. közötti időben kivágott és elvitt összesen kb. 20 m3 akácfát a tulajdonát képező, Madaras külterületén lévő erdőből. A keletkezett kár értéke 280.000,- Ft.  

Szerda reggelre egy 71 éves kiskunfélegyházi bácsi bekerített tanyájára a bejárati kaput leemelve bement valaki, és az ott lévő 4 db 200 literes hordóban tárolt 8 hl gázolajat ellopta, melynek értéke 300.000,- Ft.  

Trükkös tolvajok jártak tegnap reggel egy 82 éves csolyóspálosi bácsi lakásánál. Kábeltévé szerelőnek adták ki magukat, majd a lakásba bejutva a sértett figyelmét elterelve, ágya alól elloptak egy lezárt lemezkazettát benne 225.000,- Ft készpénzzel.   

Kollegáink őrizetbe vettek egy 35 éves és egy 30 éves kecskeméti férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy január 22. és 24. közötti időben egy Kecskeméten lévő raktárhelyiség ajtajáról a lakatot leverték, majd onnan elloptak egy kerékpárt, 1 db gázpalackot a hozzá tartozó égőfejjel valamint egy bozótvágó gépet. A lopással okozott kár összesen 225.000,- Ft.

Őrizetbe került egy keceli férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 29.-én a Soltvadkert, Középcsábor tanya soron, faoszlopokon lévő, összesen 8 oszlopköznyi részen a légkábelt levágta és ellopta, melynek értéke kb. 400.000.-Ft.

Őrizetbe vettek még kollegáink egy 24 éves, és két 34 éves hajósi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2008. év őszétől kezdődően, rendszeresen, Hajós területén kábítószernek minősülő anyagot, marihuanát szereztek meg más személytől 2.000 Ft/gramm  áron, majd ezt a kábítószert 2.500 Ft/gramm áron tovább értékesítették.

BKMRFK Bácska Bevetési Osztály járőrei kedden este hőkamerás észlelés alapján elfogtak egy szerb állampolgárt, aki illegálisan lépett a Magyar Köztársaság területére. A nála lévő érvényes szerb magánútlevél alapján személyazonossága megállapításra került, továbbá meghallgatásakor úti céljának Franciaországot nevezte meg. A személy meghallgatását követően 3 év kiutasítást rendelt el a Kiskunhalasi Idegenrendészeti Osztály, majd a Szerb-Magyar visszafogadási egyezmény alapján a személy átadásra kerül a szerb hatóságnak.

Kövessen minket a Facebookon is!