Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 18. 08:22 | Szerző/forrás: www.greenfo.hu

Megvan az ország hét természeti csodája

Képgaléria
Megvan az ország hét természeti csodája
Az origo olvasói szerint a Megyer-hegyi tengerszem az első, már ami hazánk természeti látnivalóit illeti. A Csillagtúra játékban a hírportál látogatói hazánk hét természeti csodáját szavazták meg, amelybe felkapott, és eddig alig ismert vidékek is bekerültek.

2010. október 30-án indította el az origo Csillagtúra elnevezésű játékát. A játék célja az volt, hogy kiderüljön, mi magyarok mely természeti helyeinket tartjuk a legelbűvölőbbnek. A játékba a szerkesztőség és az olvasók által ajánlott helyek vegyesen kerültek be. A november 30-án zárult első fordulót még a Szalajka-völgy nyerte, így toronymagas esélyesként indult a döntőben tizenhárom további, gyönyörű hellyel együtt. A helyszínekre a második fordulóban két hónapig, január 31-ig lehetett voksolni. A játék alatt összesen több mint 40 ezer voks érkezett, a második fordulóban csaknem 31 ezren szavaztak.

A szavazók több mint egynegyede végül a leggyönyörűbbnek a Megyer-hegyi tengerszemet látta, második a Szalajka-völgy lett, míg a balatoni tanúhegyeket a harmadik helyre szavazták. A hírportál látogatóinak szavazatai szerint Magyarország hét természeti csodája:

1. Megyer-hegyi tengerszem (28,1%)
2. Szalajka-völgy (23%)
3. Balatoni tanúhegyek (11,1%)
4. Lillafüred, Hámori-tó (7,6%)
5. Dunakanyar (5,9%)
6. A Gaja-szurdok és a római fürdő (4,9%)
7. Bükk és a Bükk-fennsík (3,9%)

A játék itt azonban nem áll meg, hiszen következik a második forduló, amelyben a legszebb épített emlékek sorrendjét állítja fel az origo, természetesen olvasói segítségével.

Kövessen minket a Facebookon is!