Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 18. 08:35 | Szerző/forrás: delmagyar.hu

Teve és mocsári antilop érkezett a Vadaskertbe

Képgaléria
Teve és mocsári antilop érkezett a Vadaskertbe
Új lakókkal bővült a Kecskeméti Vadaskert vadállománya. A Nyíregyházáról érkezett teve csődör és a mocsári antilop bika az esős, hideg idő ellenére is jól érzik magukat új lakhelyükön. A Vadaskert és az új lakók várják a névjavaslatokat.

Az új jövevényeknek hosszú napjuk volt, hiszen reggel 6-kor indultak Nyíregyházáról, és este 8-ra értek új lakhelyükre, a Kecskeméti Vadaskertbe. A hosszú út fáradalmait ma reggel már nem lehetett látni sem a tevén, sem a mocsári antilopon, akik birtokba is vették kecskeméti karámjaikat, és gyorsan összebarátkoztak a többi lakóval.

– Ugyan az Ázsia-kifutó még nincs teljesen kész, de a teve itt kapott helyet. A pávával előszeretettel kergetik egymást a faház körül. Hol az egyik, hol a másik akar fogócskázni – árulta el nevetve Pullai Béla, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója. 2009 óta nincs tevéje Kecskemétnek, de a pár hónapja kibocsájtott Teverészvények segítségével – melyet még mindig lehet kapni, és 1000 forintért bárki teve résztulajdonos lehet – az állatkertnek sikerült megvásárolnia a 2 éves fiatal csődört, aki most még csak 3 mázsa, de 5-6 éves korára eléri majd az 1 tonna 10 mázsás súlyt.

A Vadaskert mocsári antilop nőstényéhez most egy bikát is szereztünk. A hímet csak reggel engedtük ki az új kifutójára, nem akartuk, hogy este megijedjen. A nősténnyel azonnal összeálltak egy párrá, ez is azt bizonyítja, hogy máris sikerült beilleszkednie az új lakónak – mondta el az igazgató. Az Afrika-kifutóban az új patásnak nemcsak a párjával, de az addax antiloppal, a tarajossüllel és a sörényes juhval is össze kellett barátkoznia.

A Vadaskert névadóakciót szervez, aki szeretne részt venni az új lakók elnevezésében, az írja meg kommentbe és az [email protected] e-mail címre névjavaslatát.

Ül az emu a tojásokon

Pullai Béla elmondta nemsokára újabb lakókat köszönthetünk a Vadaskertben, ugyanis az emuk költenek. – Miután a tojó lerakja a tojásokat, párja ül a tojásokon 60 napon keresztül, ezalatt nem eszik, és nem is iszik, a költés végére teljesen lesoványodik, ilyen áldozatot hoz a kicsikért – tudtuk meg az igazgatótól.

Kövessen minket a Facebookon is!