Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 18. 09:11 | Szerző/forrás: délmagyar.hu

Bella nyakába nőtt a méteres lánc

Bella nyakába nőtt a méteres lánc
Kecskemét - Egy másfél méteres láncra kötve tartották azt a kutyát, amelyet a napokban sikerült megmentenie a Menhely az állatokért alapítvány állatvédelmi őrszolgálatának Lajosmizse külterületén.
Újabb brutális állatkínzásról számolt be a delmagyar.hu-nak a Menhely az állatokért alapítvány állatvédelmi őrszolgálatának vezetője, Szabó Attila. - Ezúttal a lajosmizsei tanyavilágból kaptunk lakossági bejelentést arról, hogy az egyik ingatlan területén embertelen körülmények között tartanak láncon egy kutyát. Miután a helyszínre érkeztünk, egy három év körüli, keverék kutyát találtunk, amelyet egy egy-másfél méteres láncon tartottak megkötve. A kutyának sem háza, sem étele, sem vize nem volt, a lánc pedig már belenőtt a nyakába. A lajosmizsei rendőröktől kaptunk segítséget, két járőr segítségével sikerült elkobozni az állatot. A férfi ellen eljárás indult állatkínzás bűntette miatt.
 
 A Bella névre keresztelt kutyus állapota már stabilizálódott, kiműtötték a nyakából a vasat. Lassan gyógyul a sebe, de gondosan ápoljuk, naponta átkötözzük a sérült testrészt. Most hízókúrára fogtuk, bízunk benne, minél hamarabb felerősödik – nyilatkozta portálunknak az állatvédelmi őrszolgálat vezetője.

Kövessen minket a Facebookon is!