Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 21. 11:49

Élénkül a kecskeméti ingatlanpiac

Minden bizonnyal a Kecskeméten indult nagyberuházásoknak köszönhető, hogy az utóbbi hetekben megélénkült az élet a kecskeméti ingatlanpiacon.

 Az üzlet és lakásbérletek árában lehet, hogy közvetlenül nem érzékelhető ez még. A város meghatározó ingatlancégeinek szakértői azonban elismerik a kedvező folyamatok létezését. A kereslet elsősorban nagyobb belvárosi telkek megszerzésére irányul, amely mutatja a beruházók előrelátását. Egyes számítások szerint 2012-től ismét szükség lesz Kecskeméten nagyszámban új, korszerű lakásokra. Egy-egy alkalmas terület előkészítése, a tervek engedélyeztetése évekig is elhúzódhat.

Feltűnően sokan keresték például az elmúlt napokban a Római Katolikus Egyház Budai úti – egykori temetőből kialakított – telkét. Ez a jó helyen lévő ingatlan lakóparki hasznosítás esetében - a kialakítható teleknagyság függvényében - 20-25000 Ft/m2 értékesítési áron is elkelhetne. Amennyiben az intézményi minősítéssel, 40%-os beépítettséggel és 4,5 méternél magasabb épületmagassággal számolhat a befektető, akkor 35-40000 Ft/m2 lehetne a kínálati limitár. Így a terület akár több mint egymilliárd forintot is érhet a leendő vásárlónak, tűnik ki egy szakember friss elemzéséből. (El kell mondanunk, hogy a tulajdonos egyházi központ közölte szerkesztőségünkkel, hogy egyenlőre nem foglalkozik a Budai úti terület értékesítésével.) Nem csak lakóparki beruházásokkal keresnek tágas, jó helyen levő ingatlanokat a befektetők. Felértékelődtek az igen jelentős beruházások - mint a Mercedes, a Knorr-Bremse, a Phoenix Mecano, a Nyíri úti új kórház, az új Termálfürdő és Versenyuszoda és a Csalánosi Kalandpark – környéki lehetőségek is. Szállodák, vendéglátó egységek, fittness és rekreációs központok szerepelnek az elképzelésekben.

Kövessen minket a Facebookon is!