Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 1. 05:28 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden reggel sem kell csapadéktól tartanunk, csak kevés felhő lehet az égen, azonban helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek. A keleti-északkeleti szél gyenge, a Tiszántúlon mérsékelt marad, a minimumok -6 és 0°C között alakulnak. Napközben a délnyugati területek kivételével kevés felhő lesz az égen, napos idő várható, de lesznek helyek, ahol csak lassan oszlik fel a köd. A keleti szél a középső tájakon többször megélénkül. 2-7°C-ot mérhetünk, de a ködös vidékeken ennél hidegebb lesz.

Szerdán reggel is főleg a déli-délnyugati megyékben lehetnek felhős, ködös területek, másutt csak kevés felhő lehet az égen. A keleti-északkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként erős lökések is kísérhetik. A minimumok -3 és -8°C között alakulnak, de a derült, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden sem várható számottevő fronthatás, továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat, ám a ködös tájakon a nyirkos időben erősödhetnek a reumatikus és izületi panaszok. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Kedden hajnalban sűrű ködfoltok képződhetnek, melyek környezetében gyorsan csökkenhet a látástávolság. Napközben a megolvadt hó éjszaka ráfagyhat az utakra. A középső megyékben a szelet élénk lökések kísérhetik, ezeken a területeken csökkenhet a járművek menetstabilitása. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson

Kövessen minket a Facebookon is!