Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 1. 20:56

Városi Támogatási Program

Képgaléria
Városi Támogatási Program
Kecskeméten idén új elemként jelentkezett a Városi Támogatási Program, amelynek bevezetéséről február 9-én döntött a város képviselő-testülete. A feltehetően országosan is egyedülálló programról ma tartott sajtótájékoztatót dr. Zombor Gábor polgármester.

Elhangzott: az önkormányzat számára egyértelmű, hogy a különböző szervezetek városi segítség nélkül nem lennének képesek megvalósítani kulturális, ifjúsági, idősügyi, közbiztonsági, oktatási céljaikat. Ezekre a célokra csak 2010-ben mintegy 700 támogatási szerződést kötött a város. Ugyanakkor sok esetben aránytalanságok jelentek meg. Egyes szervezetek egy-egy projekt kapcsán több bizottsághoz és több előirányzatra is nyújtottak be támogatási kérelmet – vagy éppen pályáztak – míg másoknak nem maradt forrás. Ezek a korábbi tapasztalatok tették szükségessé a Városi Támogatási Program bevezetését.

A most megjelenő program egy egységes szempontok alapján, átláthatóbban és egyszerűbb formában működő pályázati rendszer, 154 millió forintos keretösszeggel. A lényege, hogy a szervezetek éven belül korlátlan számú projekttel pályázhatnak ugyan, de egy szervezet, egy adott projektre csak egy pályázatot nyújthat be. A 154 milliós keret összesen 12 nevesített – oktatási, kulturális, szociális, egészségügyi, ifjúsági, sport és szabadidő, idősügyi, egyházügyi, környezetvédelmi, kisebbségi, mezőgazdasági, műemlékvédelmi – program között oszlik meg. Mindegyik esetében meghatározták a pályázók körét, a támogatás célját. Az elbírálásnál a civil szervezetek által ellátott feladatok élveznek elsőbbséget.

A Városi Támogatási Programra két ütemben lehet pályázni, március 31-ei és augusztus 31-ei  beadási határidővel. A pályázati anyag letölthető lesz a www.kecskemet.hu honlapról a Városi Támogatási Program linkről.

A programról készült egy átfogó tájékoztató füzet is, amelyet dr. Zombor Gábor ma mutatott be a sajtónak. A programfüzetet a polgármesteri hivatal eljuttatja az érintett intézményeknek, szervezeteknek. 

Kövessen minket a Facebookon is!