Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 3. 09:17

Magyarország tavasza – kiállítás a Cifrapalotában

Képgaléria
Magyarország tavasza – kiállítás a Cifrapalotában
Március 15-től Magyarország tavasza címmel megrendezésre kerülő kiállítás várja az érdeklődőket a Cifrapalotában, mely az Alapítvány a ’48-as hősökért gyűjtemény darabjainak segítségével mutatja be az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történetét. Az egyedülálló gyűjtemény célja, hogy a ’48-as forradalom és szabadságharc eszméit a fiatalabb generációhoz is eljuttassa. Távlati cél, hogy állandó kiállítás keretében kerüljön bemutatásra ez a páratlan anyag.

A megnyitóra a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat központi ünnepségének keretén belül kerül sor, zenés, táncos rendezvénnyel, fáklyás felvonulással, és korabeli ruhába öltözött honvédek bemutatójával a főtéren. A felvonulást követően a tárlatot dr. Simicskó István a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára ajánlja a közönség figyelmébe a Cifrapalota Pávás termében.

A kiállítás időtartama alatt a tárlatvezetéseken kívül játékos múzeumpedagógai programok várják az érdeklődő diákokat. Az általános iskolások kézműves foglalkozásokon és szituációs játékokban vehetnek részt, középiskolások pedig amatőr filmforgatás keretében frissíthetik fel márciusi forradalommal kapcsolatos ismereteiket.

Ezen kívül számos izgalmas gyermekfoglalkozás szerepel a Cifrapalota idei kínálatában, mely az állandó kiállításokra építve igyekszik megismertetni a tanulókat többek között Kecskemét szőlő-, és gyümölcstermesztő múltjával, a helyi pásztorélettel, vagy a festészet izgalmas világával.

Kövessen minket a Facebookon is!