Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 18. 10:17

Design és Innováció Konferencia 2011

Design és Innováció Konferencia 2011
2011. március 31-én ismét megrendezésre kerül Kecskeméten a Design és Innováció Konferencia. Az Európai Unió Central Europe Programján belül futó FREE Project rendezvénye az innováció és a design szerepét vizsgálja az üzleti sikerben. Kapunyitás a napkainkban kialakuló új üzleti lehetőségekre a dinamikus nagy hozzáadott értékű piacokon. A konferencián előad az elismert brit jövőkutató, Hardin Tibbs, és a hazai design élet meghatározó gondolkodói mellett megszólalnak a helyi vállalkozásfejlesztés szakértői is.

Az elmúlt évekbena design jelentős mértékben előtérbekerült. Itthonis felnőtt egy generáció, akinek igényszintje egyre inkább nő. A design ma már nem csupán esztétikai többletként működik, funkcionalitása is van. Mindemellett kutatások bizonyítják, hogy azok a vállalkozások, amelyek hangsúlyt fektetnek a designra, sikeresebbek. BárEurópa egyre kevesebbterületen globális vezető, a design területén jelentős kulturális tartalékkal rendelkezik. Magyarországnem rendelkezikazzal az infrastruktúrával, gazdasági környezettel, amely érdemleges high-tech innováció felvételére képes lenne. A fejlesztési eredmények eltekintve a néhány kivételtől, jó esetben nemzetköziérdekeltségű piacon kelnek el, aránytalanul csekély társadalmi haszonnal. A low-tech innováció kifejezetten design dominálta terep, ahol a hozzáadott érték a forma mellett egyre inkább kiterjesztett értelemben az emberközpontútervezés, elsősorbanhumántőkét és nem infrastruktúrát igényelve.

„Napjainkban azinnovációfogalma egyrebővül,  ma már beszélhetünk termék, eljárás, marketing és szervezeti innovációról is. Úgy is mondhatnánk, hogy az innovativitása felhasználói értéketcélzó kreativitás.A hazai és nemzetközi szakértők előadásaival szeretnénk a vállalkozásokat versenyképességük növelésére motiválni. “ – mondta Lakó Sándor, a konferencia főszervezője, a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás Gazdaságfejlesztési Csoportjának vezetője.

A konferencia a magas szintű tájékoztatáson kívül kapcsolatépítésre is lehetőséget kínál a vállalkozók, cégvezetők és vállalkoznivágyó fiatalok részére. A szolgáltatókszámáraelsősorban kapcsolatépítésszempontjából lehet érdekes a rendezvény, de aszakpolitikai szereplőkszámára is tájékozódástad egystratégiailag fontos, de relatíve kevésbénehezen áttekinthető területről.

Néhány név az előadók közül:

Lenkei Balázs (MOME), Varga Csaba (StratégiakutatóIntézet), Seres Erik (MOTOROLA, INTEL),  Nagy Richárd (CO and CO Design Communication)  Lakó Sándor (Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás, FREE Project), Málnay Barnabás (Kitchen Budapest),Wiszkidenszky András(Superbrands), Bakos Maxim (MOMELINE, Design Terminál), Pozsár Péter(MOMELINE), Vittorio Degli Espositi(Bolognai Egyetem, Olaszország), Aldo Durante(Olaszország), Vojin Senk, Prof. (Újvidéki Egyetem, Szerbia)

A konferencián való részvétel a honlapon való előzetes regisztráció  esetén INGYENES!

Részletes program és regisztráció: www.designesinnovacio.hu

Hardin Tibbs (GB)

Tanulmányait a design terén végzett jövőkutató, üzleti tervezőés vezető elemző. A Royal Society tagja. Jelenlegikutatási területei számos téren érintik konferenciánk  témáit. A gazdasági válság elemzése, az emberi minőség előtérbe kerülése, az élelmiszeripar jövőképe, illetve az egyre aktuálisabb a digitális térben megjelenő bizalmi és személyiségi kérdésekkel kapcsolatos elemzései egyedülállóan széles alapot teremtenek ahhoz, hogy a felkérésünkben felé intézett kérdéseinkre a világgazdasági paradigmaváltásról, a kreatív ipar globális jövőjéről és lehetőségeinkről autentikus elemző válaszokat kaphassunk.

Dr. Lakó Sándor

A konfencia alapkoncepciójának kidolgozója és főszervezője. Fizikus, a lézerfizika területén szerzett Ph.Dfokozatot. Kutatói, feltalálói, céges és nagyprojektes vezetői tapasztalatokkal rendelkezik, néhai zenész.2007-től Kecskemét gazdaságfejlesztési tanácsadója, kisvállalkozás fejlesztési koncepciójának kidolgozója, majd 2009-től a Kecskeméti Kistérség Gazdaságfejlesztési Csoport vezetője,a Central Europe Program keretén belül futó FREE Projektmenedzsere.

Kövessen minket a Facebookon is!