Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 28. 19:19

Anyu, ugye szeptemberben én is elsős leszek?

Anyu, ugye szeptemberben én is elsős leszek?
Sok kisgyermek kérdezheti ezt szüleitől mostanában − nem véletlenül −, hiszen közeledik az általános iskolai beiratkozás.

Kecskeméten minden iskolában, óvodában nagy a sürgés-forgás. Míg előbbiekben meleg szívvel fogadó tanító nénik várják a leendő iskolásokat, addig ugyanezen gyermekekkel, a még sok játékidővel bővelkedő nagycsoportokban foglalkoznak az óvónénik.
A kecskeméti székhelyű Nyitott Szemmel Egyesület speciális programmal segíti a  leendő elsős szülőket.
− A több éve nagy sikerrel futó Elsős Leszek Tábort tavaly hozta el Kecskemétre Egyesületünk – nyilatkozta Molnár Árpád Szilveszter elnök. − Civil szervezetünk   augusztusban szervezte meg először kifejezetten az általános iskola első osztályát megkezdő gyermekek számára. Ennek a tábornak az a különlegessége, hogy az iskolakezdés előtt három héttel szeretnénk a gyermekeket valóban felkészíteni az „igazi” iskolai életre. Célunk, hogy élménypedagógiai módszerek segítségével az iskolától esetleg félő kisgyermek (nem ritkán anyukák, apukák) lelkét megnyugtassuk és egy motivált, felkészült, ügyes kisdiák kezdhesse meg élete legnagyobb kalandját az iskolában. Azt valljuk, hogy az előbbiekben megfogalmazott célokat kizárólag kiscsoportos létszámmal tudjuk elérni, ezért a tábor létszáma maximum 12-15 fő!
Az öt nap alatt a gyermekekkel tapasztalt tanítónénik foglalkoznak, délelőtt játékos iskola-előkészítő foglalkozáson vesznek részt, délután kézműves foglalkozások és egyéb programokon szerepelnek. Természetesen az utolsó nap délután a szülők rendelkezésére állnak a tanító nénik, ahol tanácsot, segítséget kérhetnek az iskolakezdéssel, az első pár hónapos iskolai beszoktatási időszakkal kapcsolatban. Idén augusztus 8-12. között várjuk a leendő elsős kisgyermekeket az Elsős Leszek Táborunkba.
Jelentkezni a lenti elérhetőségeink egyikén lehet:
honlap: www.nyitottegyesulet.mlap.hu
e-mail: [email protected]

Kövessen minket a Facebookon is!