Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 30. 14:24 | Szerző/forrás: www.delmagyar.hu

Hónapokat csúszik az új kecskeméti élményfürdő átadása

Hónapokat csúszik az új kecskeméti élményfürdő átadása
Kedden hivatalosan is bejelentették a városházán, amiről eddig csak suttogtak az emberek: május helyett csak az ősszel adják át az új kecskeméti élményfürdőt. A 6,7 milliárd forintba kerülő új kecskeméti fürdőkomplexumot a tervek szerint idén májusban adták volna át a nagyközönségnek. Az elmúlt hónapokban szárnyra keltek olyan hírek, miszerint a fővállalkozó MAHÍD 2000 Zrt. anyagi gondjai miatt nem készül el a tervezett időpontra az új létesítmény. Mindezt kedd délelőtti sajtótájékoztatóján megerősítette dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere is, aki elmondta, hogy az alvállalkozók ki lettek fizetve majd lezárták az eddigi szerződéseket. Egy időre maga a beruházás is veszélybe került, de az őszre csak elkészül az új létesítmény. - A CIB Lízing Csoport vette át az eddigi munkát és ők folytatják a továbbiakban az építkezést. A kivitelezők köre azonban az eredeti szerződésben rögzített vállalatok közül kerül ki. Ez a két cég a Mega-Sped Kft., valamint az Ener-G. Zrt. - tette hozzá a polgármester.

A próbaüzem a tervek szerint szeptember 15-én kezdődik, a hivatalos átadóra pedig november 30-án kerül sor. A régi uszoda további sorsa bizonytalan, csak az biztos, hogy ősz elején nem nyitja már meg kapuit az ódon épület. A legújabb hírek szerint a vendégek már szeptember 15-től használhatják majd az új uszodát, addig a szabadtéri élményfürdőben kapnak helyet a vízi sportok szerelmesei, illetve a kikapcsolódni vágyó vendégek.

Szó esett még a szomszédos telken épülő Hilton szállóról is, aminek építése az ütemtervnek megfelelően, néhány héten belül elkezdődik.

Kövessen minket a Facebookon is!