Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 31. 13:51 | Szerző/forrás: www.kecskemet.hu

Jelentős tételek útfenntartásra, köztisztaságra, parkfenntartásra

Képgaléria
Jelentős tételek útfenntartásra, köztisztaságra, parkfenntartásra
Közutak forgalmi rendjéről, a parkfenntartás, a köztisztaság és az „Út-híd” keret felosztásáról is döntött legutóbbi ülésén Kecskemét közgyűlésének városrendezési, városüzemeltetése és környezetgazdálkodási bizottsága.
A határozat értelmében a jövőben a Görbe utca egyirányú lesz a Palota utcától a Serleg utcáig. A bizottság döntött arról is, hogy a Petőfiváros területére az áruszállító járművek kivételével behajtási tilalmat rendel el a tehergépjárművekre, mezőgazdasági vontatókra és lassú járművekre. Ezeket a módosításokat a lakosság kezdeményezte, a grémium pedig indokoltnak tartotta a kéréseket.
Megtörtént az „Út-híd” keretből meglévő mintegy 330 millió forint felosztása is. Ebből legnagyobb tétel, mintegy 95 millió forint a földutak fenntartására, stabilizálására fordítódik, amelyből 30 millió forintot tartalékkeretbe helyeznek. Egyéb jelentős tételek: 80 millió forint jut az útburkolatok felújítására, megerősítésére, 45 millió forint kátyúzásra, 30 millió a közlekedési jelzőlámpák üzemeltetésére, korszerűsítésére.
Köztisztaságra és hulladékszállításra 219 millió forintot fordítanak, a keret javarészét a köztisztasági feladatok viszik el. Parkfenntartásra 255 millió forintot költ a város, amelyből most 232 millió forint felosztásáról döntöttek. Ezen belül a legjelentősebb tétel – 62 millió forint – a faápolás.
A bizottság döntött arról is, hogy a mezőgazdasági munkacsoport újabb taggal, Tóth Ferenc személyével bővüljön.

Kövessen minket a Facebookon is!