Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 3. 18:40

BOLYAISOK MOSZKVÁBAN – SPANYOLUL

BOLYAISOK MOSZKVÁBAN – SPANYOLUL
A spanyol-magyar két tanítási nyelvű képzésben résztvevők már évek óta tudják, hogy ha beköszönt a tavasz, akkor spanyol nyelvű drámafesztiválra kerül sor. Az idén ezt az orosz fővárosban, Moszkvában rendezik április 3-9. között. Az egyhetes kulturális seregszemlére 10 bolyais, 8 tanuló Pásztor Roland, 13/S, Rácz Eszter, 11/S, Pusztai Kristóf, Farkas Csenge, Imre Lőrinc, Kiss Bence 10/D, Pető Dominika, Kovács Réka, 12/S, és két tanár, Benke Orsolya és Bohórquez Rodriguez Emilio utazott el.

A csapat vezetőjét, Benke Orsolya tanárnőt kérdeztük, mivel is lépnek fel a kecskemétiek a nemzetközi versenyen.

Eduardo Mendoza: Nincs hír Gurb felől darabjával. A szerző kritikus, ironikus és szatirikus regényét alkalmaztuk színpadra úgy, hogy a legfontosabb szereplők megmaradjanak: egy földönkívüli, aki épp a Föld nevű bolygón teljesíti űrbéli küldetését, a társa Gurb. De megjelennek előadásunkban a spanyol társadalom tipikus és atipikus alakjai: bártulajdonosok és törzsvendégeik, szomszédok, házmesterek és lakájok, kifutófiúk és suhancok. A darab igyekszik bemutatni, milyen nehéz is a földi élet, és hogyan láthatnak minket kívülről az összes hibánkkal és rossz tulajdonságunkkal és azzal kevés kis jósággal, ami az emberekben lakozik.

– Mit tudhatunk az íróról?

– A szerző Barcelonában él, fordító, újságíró, regényíró. Már volt a budapesti nemzetközi könyvvásár vendége is. Magyarul megjelent regénye A csodák városa. Ebből és még másik három regényéből film is készült: La verdad sobre el caso Savolta, El misterio de la cripta embrujada, El ano del diluvio-Bűnbeesés.

Kövessen minket a Facebookon is!