Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 12. 14:31

Fejlesztések a kecskeméti vasútállomáson - Lapszemle

Fejlesztések a kecskeméti vasútállomáson - Lapszemle
Az őszre mintegy 450 millió forintos beruházás keretében valósul meg a Szeged-Cegléd vasúti fővonalat a kecskeméti Mercedes gyárral összekötő 906 méter hosszú sínpálya. A beruházás érinti a kecskeméti vasútállomást is, ahol már megkezdődtek a munkálatok annak érdekében, hogy az állomás tudja fogadni a Mercedes gyárhoz érkező, illetve onnan távozó napi öt pár szerelvényt.

Új "Mercedes elágazás" nevű vasúti szolgálati hely létesül, melynek működtetése a mintegy hét kilométerre lévő Kecskemét állomásról fog történni. Az elkészült létesítmény közforgalmú vasútként a Magyar Állam tulajdonába kerül, kezelője várhatóan a Magyar Államvasutak Zrt. lesz.

A gyár kiszolgálása érdekében Kecskemét állomáson is történnek fejlesztések. Az első ütemben a gyárba érkező, illetve onnan induló irányvonatok kezelése oldódik meg, átépül két tehervonati vonatfogadó vágány. A jelenleg egyvágányú vasút kapacitásának növelését szolgálja az állomás szegedi végének fejlesztése, sor kerül a mára már teljesen elavult, D55 rendszerű állomási biztosítóberendezés cseréjére is. Erre a MÁV Zrt. KözOP forrást kíván majd megpályázni. A fejlesztések ősszel befejeződnek, és megkezdődik a próbaüzem. Az iparvágány tervezése során a vasúttársaság törekedett arra, hogy a márciustól augusztusig zajló munkálatok a legrövidebb ideig, és a legkevésbé akadályozzák a Kecskemét és Szeged közötti vasúti közlekedést ideiglenes forgalomszüneteltetéssel illetve menetrend módosításokkal.

delmagyar.hu

Kövessen minket a Facebookon is!