Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 14. 13:02

Átadták a Bozsó János Ösztöndíjat a Művész Kávézóban

Átadták a Bozsó János Ösztöndíjat a Művész Kávézóban
2011. április 7-én a Művész Kávézóban második alkalommal adták át a Bozsó János Ösztöndíjat. A beérkezett négy, magas színvonalú pályamunka elbírálása nehéz feladat volt a Művész Kávézó Egyesület kuratóriumi tagjainak, akik végül Balogh József izsáki festőművésznek szavazták meg az idei támogatást.

 

Balogh József1973-ban született Kecskeméten. Jelenleg Izsákon él. Szappanos István korrektúrája mellett kezdett el rajzolni, majd a Tömörkény István Képzőművészeti Szakközépiskola szobrász szakán tanult. A kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnáziumban érettségizett 1994-ben. 1992-tõl kezdve egyre inkább a festészet felé fordult, tanára Szappanos István mellett Bruncsák András volt. A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz szakán diplomázott. Több alkotótábor rendszeres résztvevője (Hajós, Veránka, Tiszakécske). Akvarell és akril technikával készült tájképei mellett utóbbi időben szívesen fest vidéki életet, tanyákat, állatokat ábrázoló képeket.

A Művész Kávézó Egyesület által felajánlott 150 ezer forintot önálló kiállítás létrehozására szeretné fordítani. Munkáját ebben az évben az ösztöndíjat kiegészítő támogatások is segítik: a Dekor-Art Művészellátó szaküzlet, valamint a Kovács Képkeret Bt. kedvezményben részesíti a nyertes pályázót. Ifj. Bozsó János felajánlásaként pedig a tavalyi és idei összes pályázó egy közös kiállításon mutathatja be munkáit a Bozsó Gyűjteményben. 

Kövessen minket a Facebookon is!