Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 15. 12:03

Bringásreggeli Kecskeméten is!

Bringásreggeli Kecskeméten is!
Kecskemét főterén 2011. április 19-én (kedden) reggel 6:30-9 óra között kakaós csigával és a Cseh Pékség teljesen új fejlesztésű péktermékeivel: tönkölylisztből készült gabonakolbászos és gombás holdacskákkal várják a Magyar Kerékpárosklub helyi területi szervezetének képviselői a kerékpárral munkába igyekvőket. A péksütemény és egy pohár tea mellett az aktivisták kérésre átvizsgálják a kétkerekűeket, hogy azok mindenben megfelelnek-e a KRESZ előírásainak, - nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részük a nemrégen meghirdetett országos rendőri akció során tulajdonosaiknak.

 A rendezvény az országos Bringázz a munkába! kampány egyik eseménye, ugyanis félidejéhez érkezik a tavaszi kampány. Ebből az alkalomból április 19-én az ország több, mint 12 pontján Bringásreggelivel várják a kerékpárral közlekedőket, így többek között Budapesten több helyszínen, Győrött, Sopronban, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Érden is. Országos szinten 2006-2010 között megduplázódott a kerékpárral közlekedők száma, a 2007 óta tartó Bringázz a munkába! kampánynak és a Magyar Kerékpárosklub szakmai munkájának fontos szerepe van abban, hogy évről évre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek, hiszen az esemény minden évben több, mint 20 ezer munkába járót ösztönöz arra, hogy legalább a tavaszi és őszi 5 hetes kampányidőszakban kerékpárral járjon munkahelyére.


A Bringásreggeli és a BAM! kampány mindenki számára nyitott és ingyenes. A Bringázz a munkába! kampányban való részvételhez nem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a www.bam.hu oldalon és a minimálisan előírt 8 kerékpáros munkába menetelt a honlapon található közlekedési naplóba kell regisztrálni. Aki ezt megteszi, annak az elismerés mellett garantált ajándék is jár: értékes kerékpárokat, kerékpáros vásárlási utalványokat, wellness hétvégét, kerékpáros kiegészítőket nyerhetnek a kampány aktív résztvevői. A játék fődíjait a legtöbbet tekerő vállalatok és egyetemek, illetve iskolák csapatai kapják, de értékes nyereményeket sorsolunk ki az egyénileg tekerők, különdíjat pedig az öltönyben/kosztümben kerékpározók között is.

A Magyar Kerékpárosklub kecskeméti területi szervezetéről a http://kerekparosklub.kecskemeten.hu oldalon, vagy Facebookon a "Kecskeméti kerékpárosok" klubhoz való csatlakozás után lehet többet megtudni.

Kövessen minket a Facebookon is!